Tăriceanu, nemulţumit de Meleşcanu, în relaţia cu Maior. ”Mi-a dat o explicaţie care nu mi-a plăcut”

Călin Popescu-Tăriceanu
Călin Popescu-Tăriceanu

Călin Popescu-Tăriceanu şi-a exprimat, marţi, nemulţumirea pentru faptul că ministrul de Externe, Teodor Meleşcanu, nu a dat curs cererii de rechemare în ţară a ambasadorul României în SUA, George Maior.

Întrebat la TVR1, în emisiunea jurnalistului Ionuț Cristache, dacă aşteaptă ceva de la Meleşcanu referitor la Maior, Tăriceanu a răspuns: „Ba da! Şi cum aţi văzut dumneavoastră, aşa am văzut şi eu. E clar că nişte rotiţe nu funcţionează cum ar trebui. Domnul Meleşcanu mi-a dat o explicaţie care mie nu mi-a plăcut”.

Tăriceanu a explicat că după audierea lui Maior în Comisia de politică externă a Senatului în septembrie 2018, comisia a formulat „o scrisoare foarte politicoasă către Ministerul Afacerilor Externe în care, sub o formă eufemistică, recomanda ca Maior să fie rechemat, având în vedere chestiunile de ordin politic”. „Adică nerealizările (...), faptul că el (n.r. George Maior) a avut o contribuţie directă şi activă în diverse luări de poziţii, plus postura în care el s-a aflat, de director al SRI, în care făcut protocoalele secrete cu Procuratura, lucru care constituie grave încălcări ale drepturilor şi libertăţilor individuale. Domnul Meleşcanu a luat această scrisoare şi până la urmă nu ştiu ce a făcut, a deferit-o unei comisii interne de disciplină sau etică. Şi am spus: 'Domnul Meleşcanu, acolo, la această comisie, cred că e bine să analizaţi situaţii în care un diplomat nu respectă regulile interne de comportament. (...) Dar aici nu discutăm de o problemă de ordin administrativ, e o problemă foarte gravă, e o problemă politică. Astfel de personaj nu poate să reprezinte România în SUA dacă vrem să fim credibili. (...) Şi?!', a spus Tăriceanu. El a subliniat că are cu ministrul Meleşcanu 'o relaţie colegială'. 'I-am spus punctul meu de vedere. Până la urmă, sigur, el e ministru, el e responsabil de acest domeniu. Eu i-am spus deschis care sunt părerile mele, i-au spus colegi de-ai mei, i-au spus cei de la PSD. (...) În fine, poate şi-a făcut un calendar care probabil nu a atins termenul limită. S-ar putea ca... am înţeles că Maior mai are puţin şi îşi termină mandatul”, a adăugat Tăriceanu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel