Tăriceanu, mesaj de forță. Poziționare clară în scandalul momentului

Călin Popescu Tăriceanu
Călin Popescu Tăriceanu

Tăriceanu a declarat care este poziția sa și a partidului pe care îl conduce în contextul solicitărilor de demisie și a plângerii penale făcută pe numele premierului.

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, sâmbătă, la Timişoara, că premierul Viorica Dăncilă se bucură de toată susţinerea sa şi a ALDE, iar gestul liderului PNL, Ludovic Orban va fi catalogat drept "o rătăcire politică".
"Credem că acest demers (al lui Ludovic Orban - n.r.) va fi catalogat ca o rătăcire politică. (...) Profit de ocazie să spun şi în calitate de preşedinte al ALDE şi al Senatului, că primul ministru al României se bucură de susţinerea şi de încrederea noastră la nivel politic şi instituţional. Acţiunea pe care a întreprins-o domnul Orban depăşeşte graniţele luptei politice. În lupta politică, între majoritate şi opoziţie - sigur că întotdeauna e bine să existe dispute, controverse, Opoziţia trebuie să-şi joace rolul ei de a fi ca un fel de cenzor al ceea ce face Puterea, dar acţiunea domnului Orban, demersul la nivel penal depăşeşte limitele normale", a spus Tăriceanu.

"o încercare disperată a statului paralel"

În opinia sa, gestul liderului PNL reprezintă "o încercare disperată a statului paralel (...) de a-şi menţine controlul asupra politicii din România".
De asemenea, preşedintele ALDE consideră că "scoaterea la suprafaţă a protocoalelor secrete încheiate în trecut între serviciile de informaţii şi instituţiile din domeniul Justiţiei" confirmă afirmaţiile sale despre "necesitatea curmării abuzurilor şi exceselor în Justiţie de încălcare grosolană a drepturilor şi libertăţilor".
"Această situaţie inacceptabilă, în care prin protocoalele secrete s-a adăugat la lege, s-a creat legislaţie paralelă şi secretă, s-a creat imposibilitatea realizării echilibrului dintre apărare şi acuzare, sunt lucruri foarte grave pe care noi le-am semnalat şi le-am şi sancţionat. Acest demers pe care l-am întreprins şi continuă (...) slăbeşte puterea statului paralel", a adăugat Călin Popescu Tăriceanu.

vezi și: Orban, plângere penală. Weber, gest fără precedent: Nu mai pot să tac!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel