Tăriceanu: Iohannis nu poate numi un premier după bunul plac

Calin Popescu Tariceanu
Calin Popescu Tariceanu

Călin Popescu-Tăriceanu a declarat că președintele Klaus Iohannis nu poate numi un premier „după bunul plac" și că propunerea pe care o va face va trebui să aibă în spate o majoritate parlamentară.

„Mingea în momentul de față este la Cotroceni, iar președintele trebuie să își precizeze poziția, după ce face consultarea partidelor politice parlamentare. Dacă ne uităm în Constituție, în cazul demisiei prim-ministrului, președintele face consultări. Nu poate propune un premier dacă nu face consultări. El trebuie să vadă dacă există posibilitatea formării unei majorități. Președintele nu are atributul de a numi un prim-ministru după bunul plac. Trebuie să numească un prim-ministru care are în spate capacitatea de a forma o majoritate parlamentară", a spus Călin Popescu-Tăriceanu, liderul ALDE, miercuri, la Antena 3.

Klaus Iohannis a anunțat, după adoptarea moțiunii de cenzură, că va veni cu o propunere de premier care să fie în jurul PNL, dacă partidele nu vor accepta declanșarea alegerilor anticipate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel