Tăriceanu despre trecerea "Ordonanței Prună" de Senat: Nu rețin contextul

Senat
Senat

Călin Popescu Tăriceanu a răspuns, la Antena 3, în emisiunea "Sinteza Zilei", moderată de Mihai Gâdea, la întrebarea cu privire la modalitatea în care a putut trece Ordonanța 6/2016, a Guvernului Cioloș, de Senat prin adoptare tacită.

O ordonanță a Guvernului Cioloș a trecut tacit prin Senat și acum urmează să fie respinsă de Camera Deputaților. Despre modul în care a putut trece fără a fi dezbătută de prima cameră decizională, Călin Popescu Tăriceanu susține că există posibilitatea să fi expirat termenul de dezbatere.

"Să nu cumva să considerați să evit subiectul"

"Este atributul camerei decizionale să poată să respingă această ordonanță, nu este nicidecum atributul Senatului. Nu știu să vă spun, nu rețin contextul în care ordonanță a trecut prin aprobare tacită. De cele mai multe ori, aprobarea tacită survine în momentul în care termenul de dezbatere este depășit. Există situații în care, sigur ne dorim să fie cât mai rare, intervine această procedură de adoptare tacită din cauză că în comisii nu s-a aprobat un raport la timp sau nu a fost dezbătută la ordinea de zi a plenului. Să nu cumva să considerați că evit subiectul că subiectul acum este mai puțin important, cel legat de partea procedurară, cât de conținutul ordonanței dacă e vorba de Ordonanța 6/2016", a declarat Tăriceanu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel