Tăriceanu, despre solicitarea PNL: Nu mă întrebaţi pe mine

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat marţi că a văzut solicitarea liberalilor privind urgentarea întocmirii unui raport în cazul cererii DNA de încuviinţare a urmăririi penale în cazul său, însă aceasta este adresată Biroului permanent şi Comisiei juridice, cele care trebuie să răspundă cererii.

'Nu mă întrebaţi pe mine, eu nici nu am fost ieri la şedinţa de Birou permanent. Am văzut acea solicitare care a fost depusă, este adresată Biroului permanent şi Comisiei juridice, care trebuie să răspundă la ea', a afirmat Tăriceanu, întrebat pe această temă. Grupul parlamentar PNL cere 'o explicaţie cu privire la nerespectarea calendarului votat în Biroul permanent pentru dosarul prin care Parchetul General cere începerea urmăririi penale în cazul lui Călin Popescu-Tăriceanu', se arată în solicitarea liberalilor depusă la Bp al Senatului. 'Această întârziere neregulamentară fără precedent din partea Comisiei juridice a Senatului este generată cel mai probabil de interese politice PSD - ALDE. Vă cerem ca acest dosar să fie introdus pe ordinea de zi a şedinţei de plan din data de 20 februarie anul curent, solicitând pe această cale ca în cazul în care raportul nu este elaborat situaţia dosarului să fie discutată fără raport de către plenul Senatului. Totodată, cerem sancţionarea preşedintelui Comisiei juridice pentru nerespectarea termenelor stabilite chiar în Regulamentul Senatului', precizează solicitarea liberalilor.

Care sunt motivele amânării

Preşedintele Comisiei juridice, senatorul Robert Cazanciuc, a declarat marţi că ar trebui prelungit termenul de studiere a dosarului de la DNA prin care se solicită încuviinţarea urmăririi penale a preşedintelui Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, pentru a da posibilitatea să îl vadă şi senatorii care nu sunt membri ai Comisiei juridice. 'Ar trebui să trimitem la Biroul permanent solicitarea de a studia în continuare dosarul, pentru că Bp a fost cel care a stabilit că pot să studieze şi senatorii care nu sunt membri ai Comisiei juridice dosarul', a precizat Cazanciuc. În context, senatorii Daniel Fenechiu (PNL) şi Edward Dircă (USR) s-au opus acestei hotărâri, anunţând că vor cere Bp să nu dea curs solicitării senatorilor social-democraţi din comisie. Membrii Biroului permanent din Senat au decis, în luna decembrie a anului trecut, prelungirea cu zece zile a termenului pentru întocmirea raportului de către senatorii jurişti în cazul cererii DNA de încuviinţare a urmăririi penale împotriva preşedintelui Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu. Direcţia Naţională Anticorupţie susţine că preşedintele Senatului ar fi primit indirect, în perioada 2007 - 2008, pe vremea când era premier, foloase materiale de aproximativ 800.000 de dolari de la o firmă austriacă. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel