Tăriceanu, despre impozitare: Schimbările nu se vor adopta brusc

Miercuri, 5 iulie, Călin Popescu-Tăriceanu a spus că se consultă permanent cu preşedintele PSD, Liviu Dragnea, legat de politicile fiscale şi că Guvernul analizează mai multe soluţii astfel încât firmele care au un comportament corect să nu fie penalizate.

"Noi ne consultăm permanent şi sigur că există o problemă pe care aţi văzut-o. (...) Cu toate că între firmele cu capital românesc şi firmele cu capital străin care funcţionează în România (...) este o pondere aproximativ egală, povara impozitului pe profit suportată de firmele cu capital românesc este de trei ori mai mare decât cele cu capital străin. Am anumite îndoieli că firmele cu capital străin au un management slab şi că toate firmele româneşti sunt mult mai performante decât firmele străine. Firmele româneşti ajung să facă mult mai mult profit şi să plătească mult mai mult impozit pe profit decât firmele străine. Se pare că e o problemă pe care trebuie să o decelăm şi să o rezolvăm pentru că şi numărul de angajaţi pe care îl au firmele româneşti depăşeşte cu mult pe cel pe care îl au firmele cu capital străin. Avem 2 milioane de angajaţi la firmele cu capital românesc faţă de 1,2 milioane la cele cu capital străin", a afirmat Tăriceanu, la Parlament, întrebat dacă s-a ajuns la un compromis legat de introducerea impozitului pe cifra de afaceri.

"Guvernul va analiza care sunt soluţiile. Evident că soluţiile care vor fi adoptate le vom discuta şi prin aceste soluţii vom evita evident să penalizăm pe cei care sunt corecţi numai pentru a rezolva problema. Nu o să ajungem în această situaţie. Oricum, aceste schimbări nu se vor adopta brusc", a spus Tăriceanu.  

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel