Tăriceanu, despre declarațiile lui Ghiță: Lucrurile sunt grave

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a explicat, joi seară, la TVR 1, de ce se nu se poate constitui o comisie parlamentară de anchetă care să analizeze declarațiile recente ale fostului deputat Sebastian Ghiță.

În ultimele zile, Sebastian Ghiţă a făcut publice, la România TV, mai multe înregistrări video. Într-una dintre ele afirmă că în ultimii zece ani "multor persoane" li s-au făcut nedreptăţi în justiţie, în sensul că dosarele au fost "măsluite", despre astfel de lucruri având cunoştinţă şi fostul şef al statului Traian Băsescu.

Întrebat de jurnalistul TVR 1 Ionuț Cristache dacă PSD și ALDE vor iniția crearea unei comisii parlamentare care să analizeze aceste declarații ale lui de Sebastian Ghiță, Călin Popescu Tăriceanu a precizat: ”Nu se poate, nu se mai poate. Ne-am gândit la un moment dat. Lucrurile sunt grave. Aceste declaraţii, nu le pot numi încă dezvăluiri, nu ştim dacă ele sunt solide, dacă sunt adevărate. 

Nu se poate pentru că procuratura generală a declanşat o anchetă care nu mai permite existenţa unei comisii parlamentare de anchetă pe acelaşi subiect. Să vedem ce va face Parchetul. Eu cred că cea mai bună soluţie este o anchetă serioasă, profundă a Parchetului, cu obiectivitate", a explicat Tăriceanu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel