Apă cu clor în București. Tăriceanu o atenționează pe Pintea

Călin Popescu Tăriceanu o atenționează pe Sorina Pintea, după discuţiile apărute în spaţiul public privind calitatea apei potabile din Bucureşti.

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat joi seară, în legătură cu discuţiile apărute în spaţiul public privind calitatea apei potabile din Bucureşti, că ministrul Sănătăţii trebuie să fie atent cum formulează poziţiile publice, pentru a nu produce panică în rândul cetăţenilor.

'Eu cred că e bine ca ministrul să fie prudent, însă trebuie să fie atent cum formulează poziţiile publice, pentru a nu produce panică în rândul cetăţenilor. Eu am să vorbesc, de data aceasta, nu ca om politic, ci ca inginer hidrotehnician, care am avut ani de zile specializarea în tratarea apei. Buletinele de analiză ale calităţii fizico-chimice şi biologice ale apei pe care le face Apa Nova trebuie să ne indice dacă sunt anumiţi parametri ieşiţi din norme. Dacă este despre clor şi cineva consideră că e prea mult şi prea puţin, aici nu merge aşa. Există laborator de determinări la Apa Nova, care face probele cu o secvenţialitate precisă, pentru a face determinări corecte. Dacă nivelul clorului nu este depăşit, atunci vă spun clar, nu este niciun pericol. În anumite perioade, din anumite considerente bazate pe analizele de laborator, doza de clor în apă poate varia, în aşa fel încât să scadă la niveluri admisibile microorganismele care sunt în apă prezente', a precizat Tăriceanu la Digi 24.

Citește și: Apa Nova, cele mai tari glume de pe internet: "Ea a fost prima care v-a zis să nu beți apă!"

Apă cu clor, sesizări de la bucureșteni

În opinia sa, Apa Nova este o societate 'deplin responsabilă' şi dacă ar exista o problemă, ar fi prima care ar anunţa. 'Dacă nu a anunţat şi, din contră, a făcut menţiune că apa se încadrează în parametri normali de potabilitate, atunci lucrurile trebuie să înceteze în această fază', a susţinut Tăriceanu.

Mai mulţi bucureşteni au sesizat Ministerul Sănătăţii cu privire la persistenţa unui miros puternic de clor în apa de băut. Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat că recomandă prudenţă în consumarea apei, în timp ce Apa Nova a comunicat că apa poate fi folosită. Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a anunţat că a cerut Corpului de control să-i prezinte un raport independent cu privire la calitatea apei potabile din Capitală şi a spus că intenţionează să sesizeze SRI-ul şi pe şeful statului cu această chestiune.

Citește și: Apa Nova. Radu Tudor: Ministerul Sănătății s-a compromis definitiv

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel