Tăriceanu, declaraţii de ultimă oră: "Ajungem la un punct esenţial..."

De ce crește ALDE, cu ajutorul PNL. Tăriceanu, discurs strategic
De ce crește ALDE, cu ajutorul PNL. Tăriceanu, discurs strategic

Într-o declaraţie de vineri, liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu a afirmat că toate deciziile "pe care le-am luat în activitatea politică au plecat de la interesul naţional".

Preşedintele ALDE şi al Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a afirmat vineri, la Piteşti, că toate deciziile pe care le-a luat ca politician au avut la bază interesul naţional, care ar trebui să fie apărat inclusiv în relaţiile României cu alte state.

'Discut cu colegi din generaţiile un pic mai tinere şi de multe ori ajungem la un punct esenţial: care este (...) direcţia pe care o arată busola noastră? Cum trebuie să mergem, care este abordarea pe care trebuie să o avem atunci când discutăm de politici economice, de politici sociale, de politică externă, de probleme de apărare, de securitate, de mediu? Există un element fundamental pe care trebuie să-l ţineţi minte, şi acesta este interesul naţional. Toate deciziile pe care le-am luat în activitatea mea politică au plecat de la acest lucru, de la interesul naţional', a declarat Tăriceanu, în faţa delegaţiilor la Conferinţa de alegeri a ALDE Argeş.

În opinia liderului ALDE, România ar trebui să ia ca exemplu alte ţări care se luptă pentru interesul lor naţional, inclusiv în interiorul Uniunii Europene.

[citeste si]

'Dacă o să priviţi în străinătate, o să vedeţi că şi celelalte ţări (...) se ghidează întotdeauna după interesul naţional. Din păcate, România ultimilor 20 de ani a pus interesul naţional pe planul doi, trei sau chiar mai departe. Oamenii politici au uitat că trebuie să reprezinte interesul naţional, interesul cetăţenilor şi al ţării care i-a pus în funcţii de responsabilitate. (...) Nu trebuie să facem concesii, nu trebuie să fim naivi, să credem că trăim într-o lume în care toţi ne vor numai binele. Fiecare îşi vrea binele lui şi de aceea trebuie, chiar ca membri ai Uniunii Europene, să ştim să ne batem pentru interesul naţional, să ne promovăm interesul naţional, să ni-l apărăm', a mai spus Călin Popescu-Tăriceanu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel