Tăriceanu, ANUNŢ despre politica fiscală

Tăriceanu susţine că puterea îşi doreşte pentru 2018 o politică fiscală care să fie una nonintervenţionistă.

Preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat că îşi doreşte o minimă intervenţie a statului în economie pentru anul 2018 şi a precizat că din programul de guvernare au fost eliminate unele taxe.

'Am discutat şi cu doamna Dăncilă şi cu viitorul ministru de Finanţe. Ne dorim pentru anul 2018 o politică fiscală care să fie una nonintervenţionistă, deci o minimă intervenţie a statului în economie. Economia merge bine. E o abordare foarte liberală cea pe care v-o enunţ. Economia trebuie lăsată să funcţioneze fără o prea mare intervenţie a statului. Nu sunt prevăzute taxe sau impozite (noi - n.r.) pentru anul 2018', a afirmat Tăriceanu duminică, la Palatul Parlamentului, după şedinţa grupurilor parlamentare PSD şi ALDE.

El a menţionat că taxa pe E-uri şi taxa de solidaritate au fost eliminate din programul de guvernare.

'Doamna Dăncilă a menţionat trei lucruri care sunt scoase din programul de guvernare. Primul vi l-am menţionat şi eu - este vorba de cunoscuta taxă de solidaritate. A doua este taxa pe E-uri. Vorbim despre aditivii din alimente. Punctul de vedere al domniei sale a fost că mai degrabă favorizează o legislaţie care să interzică E-uri care sunt nocive', a adăugat Tăriceanu.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel