Tăriceanu: Dăncilă voia preluarea și destructurarea ALDE. Mă bucur că am dejucat acest plan mârșav

Călin Popescu Tăriceanu
Călin Popescu Tăriceanu

Călin Popescu Tăriceanu a declarat, miercuri, că a sesizat dorința Vioricăi Dăncilă de a prelua și destructura partidul ALDE și i-a dejucat planul mârșav.

Călin Popescu Tăriceanu a adăugat că speră ca Teodor Meleșcanu să își dea seama că propunerea venită din PSD îi afectează prestigiul și să renunțe la șefia Senatului, scrie Mediafax. 

"Pe măsură ce trece timpul, aflu lucruri noi, deci ceea ce se întâmplă cu acest atac al PSD-ului la adresa ALDE este un lucru extrem de grav pentru că încercarea a fost de preluare ostilă nu numai a unor parlamentari, ci a întregului partid și destructurarea lui și încercarea de a face un ALDE în care să coopereze în continuare cu PSD-ul pentru menținerea structurii politice a Guvernului în așa fel încât doamna Dăncilă să nu fie nevoită să mai vină în Parlament cu o formulă de restructurare crezând că supraviețuiește. Mă bucur că colegii mei au sesizat această mișcare și au dejucat acest plan mârșav", a declarat, miercuri, Călin Popescu Tăriceanu după ședința Biroului Permanent al Senatului.

Tăriceanu a mai adăugat că Meleșcanu ar trebui să renunțe la propunerea pentru șefia Senatului.

"Domnul Meleșcanu are suficientă experiență să-și dea seama că nu a fost o mișcare inspirată și că cel mai bine pentru domnia sa, pentru prestigiul lui, ar fi cazul să renunțe. Dar nu sunt pe post de consilier, fiecare merge, știți, e vorba aceea românească: capul face, capul trage", a afirmat Tăriceanu.

ALDE a stabilit, marți, susținerea lui Ion Popa pentru funcția de președinte al Senatului. Totodată, partidul a decis că persoanele care acceptă funcții, fără acordul formațiunii, să fie excluse din ALDE, vizat fiind Teodor Meleșcanu.

Decizia ALDE vine după ce grupul senatorilor PSD l-a propus pe Teodor Meleșcanu pentru șefia Senatului, după demisia din funcție a lui Călin Popescu Tăriceanu. Senatul nu a votat, luni, propunerea pentru șefia forului legislativ.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel