Tăriceanu, culisele discuției cu Dăncilă: Dacă nu ieșim în ofensivă, soarta ne e pecetluită

Călin Popescu Tăriceanu a dezvăluit culisele discuției cu Viorica Dăncilă și motivele pentru care a ieșit de la guvernare. 

"Am convenit ca până pe 20 august să discutăm aceste lucruri. În primul rând că nu a venit, că a avut o problemă medicală. Ne-am întâlnit miercuri, dar cu colegii dânsei, nu au avut nimic și ne-au zis că gândesc un plan cu 10 măsuri, dar măsuri de mai mică amploare. I-am spus "doamna Dăncilă, ați ales o formulă de supraviețuire. Eu cred că e prea puțin. Dacă nu ieșim în ofensivă, soarta ne e pecetluită și în 2020 dumneavoastră care ați plecat de la 46 poate rămâneți cu un 20-25%, dar noi nu ne putem permite acest lucru" și sunt chestiuni de dată recentă. Am convenit să modificăm OUG 114 la care am avut obiecțiuni de la început și care a suferit o serie de adăugiri pe care noi nu le convenisem în Coaliție", a declarat președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, la emisiunea "Gândurile lui Cristoiu", de la Mediafax. 

Scorul de la europarlamentare, ”proces de reflexie”

Totodată, liderul ALDE a afirmat că a avut semnale cu privire la picajul în sondaje: ”Guvernarea a lăsat unele urme asupra noastră. Am avut cu 2 luni înainte de europarlamentare 13%, apoi 10-12%. Am primit cu o săptămână înainte de alegeri informații că rezultatul va fi prost. Ce a urmat a fost unul sub orice așteptări și acest lucruri a declanșat un proces de reflexie. Am analizat cauzele, era o anumită bulversare și am încercat să stăm apoi de vorbă. Am discutat o regândire a programului de guvernare, am discutat de câteva subiecte care să dea clar mesajul că ne preocupă problemele care sunt pe agenda populație: corupția și incompetența cuplată cu nepotismul. Am discutat o restructurare a guvernuluui, plus o reducere a secretarilor de stat, tăierea unor posturi la cabinetele demnitarilor", a declarat Călin Popescu Tăriceanu, la "Gândurile lui Cristoiu". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel