Tariceanu, critic la adresa MCV: Poate sunt livrate de cineva din ţară, iar la Bruxelles doar se semnează

Călin Popescu Tăriceanu a atras din nou atenţia asupra modului în care sunt elaborate rapoartele MCV pentru România, menţionând că acestea fac, adesea, un atac direct la suveranitate. 

"Sunt câțiva ani de când tot atrag atenția public că ceva nu e în ordine cu rapoartele MCV privind România. Par să fie compuse după ureche, ori poate sunt livrate gata scrise de cineva din țară, iar la Bruxelles sunt doar semnate și asumate. De altfel, asta susțin și unele asociații profesionale ale magistraților de la noi, legat de ultimul MCV și nu doar de el, atunci când denunță public faptul că oficialii europeni sunt profund subiectivi.

Rapoartele MCV au excelat, ne amintim, inclusiv în a cere eludarea unor decizii legitime ale Parlamentului, consfințite și de CCR, adică un atac direct la suveranitate", a scris Tăriceanu pe Facebook. 

"De ce Bulgaria e mângăiată duios pe cap"

"Circulă deja o ironie amară în media, conform căreia, anul ăsta, Bruxellesul a confundat România cu Bulgaria, țară în care nu a fost condamnat niciun mare corupt, niciun ministru, niciun parlamentar, în timp ce la noi numărul lor e de ordinul zecilor.

Ca să fie tacâmul complet, șeful anticorupției din Bulgaria și-a dat recent demisia pe motiv de corupție. De fapt, vecinii noștri nici nu au catadicsit să-și facă un DNA, având o droaie de organisme mai mici și circulă la ei glume gen „dacă fiecare stat are mafia lui, în Bulgaria mafia are un stat".

Și atunci cum de Bulgaria e mângâiată duios pe cap, iar România e ținută pe mai departe la zid, sub amenințarea puștii MCV?

Nu știu și nu pot să înțeleg.

Și nici nu vreau să dau crezare teoriei conform căreia ridicarea MCV ar consfinți, de fapt, frângerea definitivă pe genunchi a unei țări din Est, adică exact situația Bulgariei, unde corupția e în floare, dar nu există crâcneli față de puterile "protectoare". La loc de cinste Rusia și Germania, care și-au împărțit egal economia țării.

E România pedepsită cu MCV, pe mai departe, pentru că nu s-a predat încă total? Pentru că încă mai are zvâcniri de orgoliu și de demnitate și nu înghite necondiționat tot ce i se livrează din exterior?

Cred că a venit momentul ca povestea să înceteze, iar UE să abandoneze acest mecanism tendențios, incorect și inegal numit Mecanismul de Cooperare și Verificare, în fapt o riglă de bătut la palmă copiii care nu își fac "lecțiile" strict conform viziunii "profesorilor" de la Bruxelles.", a mai scris liderul ALDE. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel