Tăriceanu cere vot anticipat prelungit pentru diaspora

Călin Popescu-Tăriceanu
Călin Popescu-Tăriceanu

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a anunţat în cadrul unei conferinţe de presă că partidul său nu se va retrage din coaliţia de guvernare, dar şi că în interiorul formaţiunii pe care o conduce s-au discutat deja soluţii pentru ca aglomeraţia de la urne din diaspora să nu se mai repete. 

"Aglomeraţiile de la secţiile de votare s-au datorat faptului că a fost vorba de trei voturi. Nu sunt de părere că trebuie acum să dăm mai multe explicaţii. Suntem în faa unei situaţii la care trebuie să găsim o soluţie pozitivă, pentru ca astfel de lucruri să  nu se mai repete şi pentru ca toţi românii să poată vota. Propunerea noastră este votul anticipat prelungit. Adică secţiile de votare să fie înfiinţate şi deschise cu o săptămână înaintea votului, astfel încât şi cei care locuiesc în zone mai îndepărtate să poată veni şi să îşi exercite dreptul la vot, neîngrădit. Este o soluţie nebirocratică, dar dacă ea va fi luată în calcul trebuie să vedem dacă nu cumva Curtea Constituţională ne va obliga să facem la fel şi în ţară", a declarat liderul ALDE. 

Din cauza aglomeraţiei de la secţiile de votare din străinătate, preşedintele Klaus Iohannis i-a cerut în această seară demisia ministrului de externe, Teodor Meleşcanu, pe care îl consideră principalul vinovat. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel