Tăriceanu, avertizare pentru Tudorel Toader: Dosarul Microsoft nu e singurul eșec

Călin Popescu Tăriceanu a vorbit, după Şcoala de iarnă a TLDE despre o posibilă revocare a şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi.

"Nu am înţeles că ar fi luat o decizie, nici din presă nu am înţeles. Ministrul Tudorel Toader a spus că a făcut o evaluare, ceea e cu totul altceva. Cu siguranţă că are şi o concluzie, pentru că un raport fără concluzie nu are valoare.", a declarat Tăriceanu la Sinaia.

Întrebat dacă Laura Codruţa Kovesi ar trebui revocată, Tăriceanu  a declaat că: "Dosarul Microsoft nu e singurul eşec care practic face să se cutremure instituţia DNA. Mi se pare grav ce s-a întâmplat pentru că acolo sunt o serie de nume, oameni oneşti, care cred că au fost acuzaţi pe nedrept, unii dintre ei. Nu s-au găsit probe acuzatoare şi dosarul a trenat destul de mult, iar oamenii aceia au avut de suferit. Sunt procurori care fac anchete în stilul celui de la Prahova, o serie de abuzuri sexuale ca cel de la Oraviţa, sunt unii care au făcut abuzuri asupra judecătorilor şi au fost suspendaţi. Toate aceste abuzuri, precum şi numărul f mare de dosare trimise înapoi la procuratură pun sub semnul întrebării în mod serios activitatea acestei instituţii.

[citeste si]

Chiar şefa DNA spunea acum câteva zile că majoritatea dosarelor sunt pe abuz în serviciu, o infracţiune care nu e de corupţie, dar asimilată corupţiei. De aici, bilanţul umflat.Nu spun că în România nu e corupţie, dar nu ştiu dacă e cazul să umflăm balonul aşa de tare. Cred că domnul ministru o să aibă o analiză consistentă de prezentat şi astept să văd raportul şi concluziile. Eu nu am suficiente date, decât cele pe care le văd în spaţiul public. Nu am calitatea de ministru să fac o analiză amănunţită şi nu mă pot pronunţa. Decizia nu stă sub nicio formă la Parlament."

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel