Urmărește emisiunea live


Tăriceanu: Atitudinea lui Kovesi, sfidare la adresa Parlamentului

Călin Popescu Tăriceanu a declarat vineri că şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi, sfidează parlamentul prin refuzul repetat de a se prezenta în faţa comisiei parlamentare de anchetă a alegerilor prezidenţiale din 2009.

”Mie mi se pare că atitudinea repetată a doamnei Kovesi de a nu da curs invitaţiei la comisia de anchetă reprezintă o sfidare a instituţiei parlamentului şi lucrul acesta mi se pare inadmisibil de la o persoană care funcţionează în Justiţie să se comporte astfel. Adică le cerem cetăţenilor noştri să respecte legea şi procurorul şef al DNA sfidează inclusiv deciziile Curţii Constituţionale. Lucrurl acesta mi se pare foarte grav. Numai că doamna Kovesi, ca procuror şef DNA, funcţionează sub autoritatea ministrului Justiţiei, deci nu este rolul Parlamentului să propună aceste schimbări sau sancţiuni. Rolul nostru este să semnalăm acest comportament de sfidare, această atitudine”, a declarat Tăriceanu.

Comisia parlamentară de anchetă a alegerilor prezidenţiale din 2009 i-a trimis, luni, o scrisoare lui Tudorel Toader prin care cere sancționarea şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi, pentru refuzul repetat de a se prezenta la audieri.

[citeste si]

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel