Târgul de Turism al României își deschide porțile. Program vizitare, preț bilete

Începe cea de-a 41-a ediţie a Târgului de Turism al României, găzduit, ca de obicei, de Romexpo.

Târgul de Turism al României (TTR), ediția cu numărul 41, se desfăşoară, în perioada 21 - 24 februarie, la Romexpo.

La ediţia de primăvară a TTR participă peste 330 de companii din 15 ţări - Bulgaria, Chile, Congo, Croaţia, Grecia, Ungaria, Israel, Macedonia, Moldova, Palestina, Portugalia, România, Rusia, Spania şi Turcia.

"Ediţia de primavară a Târgului de Turism este cel mai important eveniment din domeniu atât pentru cei care lucrează în turism, cât şi pentru românii care îşi fac din timp planurile pentru vacanţă de vară şi vor să profite de reducerile speciale oferite pe durata târgului. Vorbim despre vacanţele de vară tocmai pentru că acum este cel mai bun moment pentru a achiziţiona sejurul într-o destinaţie de litoral, în ţară sau în străinătate. Pe lângă reducerile Early Booking, de până la 50%, îi aşteptăm pe turişti cu oferte speciale şi discount-uri suplimentare în destinaţii precum Grecia, Antalya, Egipt, Tunisia, Bulgaria şi litoralul românesc. Am pregătit oferte speciale pentru turiştii seniori, mari amatori de circuite culturale în Europa şi România, dar şi peste Atlantic", a precizat pentru Agerpres Raluca Hatmanu, director de marketing şi comunicare Christian Tour.

Dreptul la vacanţă



Agenţia de turism Christian Tour lansează cu ocazia TTR conceptul Dreptul la vacanţă.

"Este o campanie de conştientizare privind importanţa vacanţei în vieţile noastre. Pentru că vacanţa este mai mult decât acel paragraf prevăzut în Codul Muncii. Este un timp pe care ni-l acordăm nouă înşine şi celor dragi", spune Raluca Hatmanu.

Aceasta apreciază că anul acesta va exista "o creştere exponenţială" a solicitărilor de vacanţe în Turcia. Amatorii de vacanţe all inclusive vor putea opta pentru Egipt ori Tunisia, destinaţii în care resorturile oferă astfel de servicii şi în care tarifele medii sunt mai mici în comparaţie cu cele din Antalya. De asemenea, pentru familiile cu copii, anul acesta revin în oferta Christian Tour hotelurile în care există Suri Cluburi pentru copii, în care animatori profesionişti, vorbitori de limba română, îi vor supraveghea şi distra pe cei mici.



O prezenţă inedită la TTR este agenţia Kalinka-Travel pentru care incomingul în Rusia este doar jumătate din activitate, promovând, în egală măsură, România ca destinaţie de vacanţă, indiferent de anotimp.

"Lucrăm în acelaşi timp şi cu turişti ruşi şi ocupăm acelaşi loc preferenţial în ceea ce priveşte oferirea de servicii turistice în limba rusă în România. Oferta noastră cea mai populară constă din circuite turistice în Transilvania, iar pe timp de vară promovăm Litoralul şi Delta Dunării. În acest an, pentru TTR am pregătit oferte speciale, circuite în destinaţii deosebite precum, regiunea Karelia şi Murmansk, circuitul Transsiberian, şi circuite ce includ mănăstiri din patrimoniul UNESCO. Pentru delegaţii de afaceri, avem un portofoliu special, ne specializăm în organizare de expoziţii şi conferinţe", a spus, pentru Agerpres, Andrei Vîlcovan, director executiv Kalinka-Travel.

Conform acestuia, colaborarea cu un turoperator aerian este foarte importantă, mai ales pentru că transportul turiştilor între Rusia şi România se efectuează exclusiv aerian. "Promovăm şi susţinem partenerii noştri transportatori aerieni. Este prioritar pentru noi să susţinem dezvoltarea de curse noi între România şi Rusia", spune Andrei Vîlcovan.

Reduceri până la 53%



Pentru perioada Târgului de Turism, TUI TravelCenter are oferte speciale pentru majoritatea destinaţiilor, reducerile ajungând până la 53%. Astfel, pentru Antalya, reducerile EarlyBooking ajung până la 50% sau chiar la 53% pentru plecările de 1 mai.

"Anul acesta observăm o creştere deosebită a interesului pentru vacanţele active, dar profitând şi de avantajele sistemului All Inclusive în acelaşi timp. Sunt tot mai solicitate resorturile care oferă cât mai multe posibilităţi de practicare a unor sporturi sau de mişcare în aer liber sub îndrumarea unor animatori profesionişti. Pe aceste avantaje pentru clienţi, cât şi pe oferirea de numeroase alte facilităţi dedicate copiilor, mizează şi hotelurile din lanţul TUI Magic Life, îndeosebi TUI Magic Life Masmavi 5* (Belek) şi TUI Magic Life Jacaranda 5* (Side). Aici, o vacanţă începe de la 617 euro/persoană", a precizat, pentru Agerpres, Cosmin Marinof, director de vânzări TUI TravelCenter/Eurolines.

Noutatea TUI TravelCenter pentru acest sezon este charterul de Hurghada - Egipt, primul zbor fiind programat încă din 7 aprilie 2019, iar cursele continuă până la sfârşitul lunii octombrie. Şi aici ofertele speciale sunt numeroase, mergând pe reduceri Early Booking de până la 40-45%.

Destinații recomandate



Destinaţiile recomandate pentru 2019 de Cosmin Marinof sunt Matera şi Plovdiv, Capitalele Culturale Europene, dar şi Sibiul care este regiune gastronomică europeană în 2019.

"Turcia şi Egiptul sunt două destinaţii aflate în creştere şi în acest an. Dacă cererea pentru Turcia îşi menţine trendul ascendent de doi ani, o creştere mult mai vertiginoasă vedem pe Egipt, destinaţie care oferă un sezon mult mai lung. Tarifele sunt încă foarte bune şi trebuie profitat de ele. De exemplu, un sejur în Antalya, hotel 5* AlI Inclusive, începe de la 410 euro (plecare 1 mai), iar în Egipt la aceeaşi categorie de hotel şi All Inclusive, tarifele încep de la 490 euro/persoană. Pentru destinaţia Bali, din 2019, a început să opereze şi Turkish Airlines, motiv pentru care concurenţa a crescut pe această destinaţie şi astfel biletele de avion au devenit mai accesibile în vârf de sezon decât în anii precedenţi. Iar preţul pachetelor de servicii este mult mai avantajos", a spus Cosmin Marinof.


Acesta remarcă creşterea apetitului turiştilor români pentru călătoriile în Thailanda, iar TUI TravelCenter vine în întâmpinarea cererii cu oferte "de nerefuzat". Un sejur de nouă nopţi cazare, mic dejun, transfer cu avionul, taxe aeroport, transferuri locale în Thailanda, Phuket, porneşte de la 699 euro/persoană.

Touroperatorul Paralela 45 vine cu reduceri speciale, numai pe perioada târgului, de până la 15% pentru pachetele de chartere şi sejururi. Reducerile Early Booking ajung până la 30%, valabile până pe 28 februarie 2019. Turismul individual are reduceri de până la 7% iar circuitele au discounturi cuprinse între 15 euro şi 100 de euro/persoană.

"Vara aceasta, turiştii cu bugete mari pot alege Santorini din Grecia, hotelurile de lux din Belek, Antalya. Cereri avem, bineînţeles, şi pe destinaţiile exotice, Bali, Maldive, plajele din Thailanda, Sri Lanka. Pentru cei care doresc destinaţii ieftine în afara ţării, recomandăm vacanţele în Grecia, în Thassos, Halkidiki sau Riviera Olimpului, cu tarife începând de la 15 euro/persoană/noapte", a precizat pentru Agerpres, Dan Dumitru, director de marketing Paralela 45.

Reduceri Early Booking



Compania de călătorii Eximtur va întâmpina clienţii pe toată durata târgului cu reduceri Early Booking atât pentru destinaţiile interne, cât şi pentru cele din străinătate. Pentru Litoral Marea Neagră, înscrierile timpurii vor beneficia de reduceri de până la 25%. Pentru ofertele sezonului de vară aferente destinaţiilor din străinătate, atât pentru sejururi cu transport charter inclus, cât şi pentru sejururi individuale, reducerile early booking aplicate vor ajunge şi până la 25-30%, valabile pentru rezervări efectuate până la 28 februarie 2019.



"Lansăm o serie de programe speciale proprii marca Eximtur, precum Civilizaţii Esenţiale, Culturi Exotice şi Experienţe Unice. Programele noastre acoperă mari secvenţe culturale, oferind experienţe de călătorie unice, semnificative şi inedite", a precizat pentru Agerpres Lucia Morariu, preşedinte Eximtur.

Călătoriile din seria 'Civilizaţii Esenţiale' includ trei circuite la sfârşitul cărora vor fi şi câteva zile de relaxare - Mexic şi sejur Cancun 'Misterul vechilor civilizaţii aztece şi mayase' - 2249 euro/persoană, circuit Peru 'Uluitoarea civilizaţie incaşă şi însemnele astronautului antic' - 2949 euro/persoană, Circuit în Chile, Argentina şi Brazilia - 'Experienţa unică Sud-Americană' - 5698 euro/persoană.

"Şi în acest sezon mizăm pe Tenerife, fiind o destinaţie din ce în ce mai căutată de turiştii români. Fie că aleg să petreacă un sejur la mare, să descopere frumuseţile insulei sau să exploreze împrejurimile cu excursiile opţionale pe care le propunem. Pe lângă circuitele clasice în destinaţii precum Egipt - Croaziera pe Nil, Thailanda, Israel, Maroc, anul acesta am inclus şi SUA & Canada şi Japonia. În acest sezon mizăm pe câteva destinaţii de plajă operate pe cursele noastre charter. Una dintre acestea este Izmir, astfel cei care vor dori să petreacă un sejur la mare în Kusadasi & Didim, vor putea descoperi unul dintre cele mai vechi oraşe din bazinul mediteraneean", a spus Maria Goicea, director de marketing Cocktail Holidays.

Târgul de Turism al României - Romexpo



Biletul de intrare la TTR costă 20 de lei, iar copiii sub 7 ani, persoanele cu dizabilităţi şi persoanele instituţionalizate beneficiază de intrare gratuită. 

TTR este organizat de Romexpo bianual, primăvara şi toamna, împreună cu Camerele de Comerţ şi Industrie din România, în parteneriat strategic cu Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism din România (ANAT ) şi în parteneriat cu Organizaţia Patronală a Turismului Balnear din România (OPTBR), Federaţia Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR), Asociaţia Naţională de Turism Rural, Ecologic şi Cultural (ANTREC).

Citește și: 

Despacito. Luis Fonsi a impresionat mii de români pe scena El Carrusel. Video

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel