Târgu Mureș. Peste 800.000 lei, investiţii în cabinete stomatologice şcolare

Stomatolog
Stomatolog

Primăria şi Consiliul Local Târgu Mureş efectuează investiţii în valoare totală de peste 800.000 lei pentru dotarea celor cinci cabinete stomatologice şcolare, pentru ca elevii să beneficieze de tratamente stomatologice gratuite, dorindu-se astfel evitarea edentaţiei precoce la copii. 

Directorul adjunct în cadrul Direcţiei Şcoli a Primăriei Târgu Mureş, Horaţiu Lobonţ, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, că municipalitatea investeşte în cele cinci cabinete şcolare peste 500.000 lei pentru achiziţionarea de scaune stomatologice şi 300.000 lei pentru instrumentar medical şi mobilier, fiindcă se doreşte aducerea acestora la nivelul standardelor cabinetelor din sectorul privat.

Medici, angajați pentru elevi

În plus, Primăria Târgu Mureş a angajat şapte medici dentişti care se vor ocupa de elevi, le vor face fişe stomatologie şi vor face recomandări pentru ca părinţii să aibă cunoştinţă despre eventualele probleme dentare pe care le au copiii. Cabinetele stomatologice şcolare sunt înfiinţate în cinci şcoli, la Colegiul Naţional 'Alexandru Papiu Ilarian', Colegiul Naţional 'Unirea', Liceul 'Bolyai Farkas', Liceul 'Traian Săvulescu' şi la Şcoala Gimnazială 'Romulus Guga'. Horaţiu Lobonţ a mai precizat că în şcolile de la nivelul municipiului Târgu Mureş funcţionează 35 de cabinete medicale. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel