EXCLUSIV  Târg Piața Victoriei. Paradoxul protestelor. Detaliul-cheie al SCANDALULUI

Scandalul târgului de Crăciun din Piața Victoriei ridică mai multe semne de întrebare. Protestatarii au vrut cu orice preț să păstreze Piața pentru manifestații. Totul dă naștere unei întrebări-cheie. De ce insistă protestatarii pentru manifestații în Piața Victoriei împotriva Guvernului ?

Totul pare un paradox, pentru că în acest moment protestul lor se îndreaptă împotriva Parlamentului, nu împotriva Guvernului. Pachetul de legi pentru Justiție este în Parlament, la dezbateri. 

Până în clipa de față, nu au existat scandări împotriva premierului Mihai Tudose, ori, dacă au existat au fost izolate, deci nu au avut vizibilitate. Țintele protestatarilor și sloganurile au câteva ținte clare: Liviu Dragnea, Călin Popescu Tăriceanu, Florin Iordache, PSD și legile justiției. 

Din punct de vedere strategic avea sens ca protestele să aibă loc în fața Guvernului în momentul în care s-a dat Ordonanța de Urgență. 

Protestatarii preferă acum Piața Victoriei pentru câteva avantaje importante: 

1. Piața Victoriei este un spațiu destul de mic și se poate umple rapid. În Piața Constituției lucrurile ar fi stat cu totul altfel. Chiar dacă s-ar fi adunat foarte mulți oameni, mulțimea ar fi părut infinit mai mică raportat la dimensiunea ansamblului. 

2. Accesul facil la metrou. Piața Victoriei are acces direct la cel mai rapid mijloc de transport din București, care varsă practic toată mulțimea care vine la manifestații. În cealaltă parte, cea mai apropiată stație de metrou ar fi Izvor și ar însemna mai mult mers pe jos. 

3. Occidentalilor nu le-ar cădea prea bine proteste la adresa Parlamentului, care este un for legislativ ales prin vot. De cealată parte, Guvernele au fost și vor  fi probabil contestate și în alte zone ale lumii. 

 [citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel