Tarcea, replică pentru Tăriceanu: În ceea ce priveşte datul demisiilor...

Tăriceanu
Tăriceanu

Şefa Instanţei supreme, Cristina Tarcea, a declarat vineri, după ce preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, i-a cerut să predea locul din fruntea ÎCCJ, că există o coadă mare în ceea ce priveşte demisiile 'la care sunt aliniate atât de multe persoane', însă acordă prioritate celor dinaintea ei.

„Vreau să vă spun faptul că, în ceea ce priveşte datul demisiilor, există o coadă atât de mare la care sunt aliniate atât de multe persoane şi, în momentul în care îmi va veni şi mie rândul, probabil mi-o voi da. Acord întotdeauna prioritate celor dinaintea mea la coadă. (...) Îmi vine puţin să zâmbesc atunci când unii încearcă să îmi dea lecţii despre drepturile omului. În secolul 21, aud declaraţii în spaţiul public în care se dau directive judecătorilor ce să facă, cum să facă. În secolul 21, aud declaraţii în spaţiul public că ar trebui reincriminate insulta şi calomnia. Aud declaraţii în spaţiul public că ar trebui desfiinţate hotărârile judecătoreşti irevocabile. Vi se pare că suntem pregătiţi pentru a ne respecta obligaţiile pe care ni le-am asumat pe plan internaţional?', a spus Tarcea, la sediul Instanţei supreme, răspunzând unor întrebări ale jurnaliştilor.

„Lumea trebuie să fie conştientă de faptul că judecătorii au suficientă verticalitate ca să nu fie influenţaţi în soluţiile lor de niciun fel de declaraţii şi să judece numai potrivit probelor din dosar', a adăugat Cristina Tarcea.

Călin Popescu-Tăriceanu a afirmat miercuri că Tarcea ar trebui să predea locul din fruntea Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie 'cuiva care trăieşte şi gândeşte ca în secolul 21'.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel