EXCLUSIV  Țapardel, CULISE din PE. S-a aflat abia acum: Bărbații mi-au spus: ”Când te-am văzut femeie, tânără...”

 Claudia Țapardel
Claudia Țapardel

Claudia Țapardel, în cadrul unui interviu DCNews, a povestit un episod important al carierei sale de europarlamentar. 

Când am ajuns în Parlamentul European, m-am dus la liderul meu de grup din acel moment și i-am spus că îmi doresc să creez acest intergrup pentru Dezvoltarea Turismului European. Gianni Pittella a fost liderul nostru de grup până acum câteva luni. Fiind italian, a fost foarte încântat de această inițiativă și mi-a spus că dacă voi reuși să adun un număr mare de susținători pentru formarea acestui intergrup, el îmi va da sprijinul lui, dar să știu că nu este foarte ușor pentru că nu este o decizie care se ia în mod singural, ci împreună cu ceilalți lideri de grup din Parlamentul European. 

Mi-a spus: Dar să știi că este foarte greu pentru că ești eurodeputat nou, la primul mandat, nu ești foarte cunoscută, ești tânără, ești femeie, e foarte greu pentru eurodeputații cu experiență care au înființat alte intergrupuri să accepte o astfel de propunere

Și am reușit. Am creat câteva evenimente printr-un lobby foarte bine susținut din partea colegilor mei. Prin puterea de convingere pe care cred că o am, am reușit să formez cel mai mare intergrup din Parlamentul European, să strâng 150 de eurodeputați în cadrul acestui intergrup. 

M-am prezentat cu documentația mea la liderul de grup și a fost foarte surprins. Practic, intergrupul meu este echivalentul a trei Comisii de specialitate reunite din Parlamentul European. În momentul respectiv mi-a spus că își asumă susținerea pentru mine, dar că trebuie să vorbesc și cu ceilalți lideri de grup.

Pentru că exista un intergrup pentru rute culturale în Parlamentul European, m-am dus la liderul intergrupului și i-am propus să facem o fuziune. Astfel am creat intergrupul pentru Dezvoltarea Turismului și Patrimoniului Cultural. 

Bărbații, surprinși de reușitele Claudiei Țapardel

Într-un final, colegii, mai ales bărbații, mi-au spus: Când te-am văzut prima oară, te-am văzut femeie, tânără și am crezut că îți va trebui cel puțin 5 ani ca să înțelegi cum stau lucrurile, dar tu în primele luni de mandat, ai reușit să creezi un intergrup care are echivalentul a trei Comisii de specialitate

Practic le-am demonstrat că femeile, dacă sunt serioase și au expertiză, pot să aibă succes în orice domeniu de activitate, chiar și cele dedicate bărbaților, a povestit Claudia Țapardel, la DCNews.

Vezi și: PSD candidaţi europarlamentare 2019. Ţapardel: Ne-am bătut pentru România!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel