Țapardel, atac la Iohannis: Se crede un fel de tătuc

Claudia Țapardel
Claudia Țapardel

"Preşedintele României, prin dorinţa sa de a participa la şedinţele de la Palatul Victoria, împreună cu opoziţia parlamentară, care a depus moţiune de cenzură, nu înţeleg nimic din ceea ce se întâmplă şi nu fac altceva decât să hărţuiască Guvernul într-un astfel de moment politic important",  a declarat europarlamentarul PSD, Claudia Țapardel.

„Preşedintele României, Klaus Iohannis, care probabil se crede un fel de tătuc al acestei ţări, este atât de disperat să iasă în evidenţă cu ceva notabil încă a ajuns să se lege acum de agenda Guvernului care, de altfel, este publică înaintea fiecărei şedinţe. Sigur că există prerogative constituţionale prin care Preşedintele poate participa la şedinţele Guvernului, dar se specifică foarte clar în Legea fundamentală tematica şedinţelor la care poate lua parte şeful statului. Preşedintele Iohannis nu face altceva decât să obstrucţioneze activitatea Guvernului, fără să înţeleagă că nu poate funcţiona decât în anumite limite constituţionale”, a declarat europarlamentarul social-democrat, Claudia Ţapardel.

Scopul: sabotarea executivului

Europarlamentarul susține că lucrurile sunt extrem de simple şi dovedesc faptul că avem de-a face cu un plan de sabotare a activităţii Executivului, care are cu totul alte priorităţi decât să stea să trimită agende de lucru sau să primească vizite de la Palatul Cotroceni. „Apropierea alegerilor prezidenţiale l-a scos din amorţire pe Klaus Iohannis care, deşi nu s-a remarcat prin ceva notabil în primul mandat, şi-a stabilit un obiectiv major, anume câştigarea unui nou mandat la Palatul Cotroceni. Pentru asta face orice să distrugă, să blocheze sau să întârzie tot ceea ce vine din partea actualului Executiv: a amânat rectificarea bugetară, contestă la Curtea Constituţională majoritatea actelor normative votate de actuala majoritate parlamentară şi astfel întârzie intrarea lor în vigoare, blochează în mod nejustificat numirea unor miniştri în Guvern, iar, mai nou, e dornic să participe la şedinţele de la Palatul Victoria. Klaus Iohannis nu este un preşedinte al tuturor românilor, ci un preşedinte obstrucţionist, care pune mai presus de orice interesul său electoral mărunt, decât interesele generale ale României”, a explicat Claudia Ţapardel.

Opoziția, anexa lui Iohannis 

Țapardel mai susține că în paralel cu acţiunile preşedintelui Klaus Iohannis, opoziţia parlamentară, se doveşte a fi o anexă a şefului statului și vrea să dărâme actualui Guvern prin moţiune de cenzură, exact în momentul în care România are mai multă nevoie de Executiv.

„Nimeni nu contestă posibilitatea partidelor de opoziţie de a depune moţiune de cenzură. Este un instrument politic democratic, folosit însă într-un moment total nepotrivit. Nu poţi să îţi doreşti căderea actualului Guvern fără să vii cu o alternativă, cu un program de guvernare paralel. Din păcate, opoziţia dă dovadă de neseriozitate şi lipsă de profesionalism prin depunerea moţiunii de cenzură, care evident că nu are nicio şansă de reuşită. Atât preşedintele Iohannis, cât şi partidele de opoziţie, nu fac altceva decât să hărţuiască actualul Guvern şi dovedesc o lipsă acută de viziune constructivă despre România, exact într-un moment în care ar trebui să se vorbească cel mai mult despre CONSENS, UNITATE şi PATRIOTISM”, susţine europarlamentarul Claudia Ţapardel.

VEZI ȘI:

Iohannis: ”Aș fi putut să plec oricând”

Iohannis candidatură prezidențiale - obsesia PSD. Șerban Nicolae, teorie fulminantă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel