Tanczos Barna: Dacă se vor da jos 1.000 de steaguri de pe instituțiile publice, vor fi arborate 100.000

UDMR
UDMR

UDMR a înfiinţat un fond de solidaritate pentru edilii amendaţi pentru neîndepărtarea steagului Ţinutului Secuiesc arborat pe clădirile instituţiilor. Tanczos Barna a făcut o serie de declarații la TVR1, miercuri seară.

"Va fi un fond în care vom contribui toți aleșii atât de la nivel parlamentar, cât și de la nivel local, pentru a-i ajuta pe colegii noștri care au fost amendați pe nedrept pentru afișarea simbolurilor secuiești. (...) Sunt simboluri la care nu vom renunța niciodată. Sunt simboluri pe care le purtăm în suflet și le arborăm pentru că sunt ale noastre și mi se pare normal", a declarat Tanczos Barna, miercuri seară, în cadrul emisiunii "România9", moderată la TVR1 de jurnalistul Ionuț Cristache.

"A interzice arborarea acestor drapeluri este o încălcare, din punctul nostru de vedere, flagrantă a Constituției", a zis senatorul UDMR.

"Dacă se vor da jos 1.000 de steaguri de pe instituțiile publice, cu siguranță vor fi arborate 100.000 pe casele oamenilor. Nu le puteți șterge, nu le puteți rupe din inimile oamenilor", a precizat Tanczos Barna.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel