Tânăr infectat HIV a anunţat pe Facebook că a îmbolnăvit un elev

Un tânăr de 30 de ani din Năvodari a recunoscut pe Facebook că este homosexual şi că ar fi avut relaţii cu un elev al Liceului ”Lazăr Edeleanu” din Năvodari, fără să ştie că este infectat cu HIV.

Tânărul din Năvodari, în vârstă de 30 de ani, a scris pe Facebook că este homosexual şi ar fi avut relaţii sexuale cu un elev de 18 ani de la Liceul "Lazăr Edeleanu" din Năvodari, fără să ştie că este infectat cu acest virus, descoperind abia când a vrut să doneze sânge şi i-au fost făcute analize.

Tot tânărul de 30 de ani scrie că ulterior partenerul său de 18 ani ar fi avut relaţii sexuale şi cu mai multe colege de liceu. Autorităţile sanitare spun că nu au primit nicio înştiinţare oficială despre acest caz şi că pot lua doar măsuri de informare a elevilor despre virusul HIV.

"Am trimis deja un consilier de la Biroul de Promovare a Sănătăţii la unitatea de învăţământ respectivă, cu materiale de informare cu privire la această boală, ca, împreună cu reprezentanţi ai liceului şi Inspectoratului Şcolar, să ofere consiliere elevilor. Mai mult nu prea avem ce face. Testarea HIV este voluntară şi confidenţială. Nu putem să umblăm printre elevi şi să-i testăm, ca la TBC. Trebuie să vină ei la noi", a declarat, miercuri, pentru Mediafax, directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Constanţa, Cristina Schipor.

"În ultimele zile nu am primit nicio solicitarea de testare din oraşul Năvodari", a mai spus Cristina Schipor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel