Tânăr în şoc anafilactic, evacuat cu elicopterul din Munţii Gutâi

FOTO: Salvamont Maramureș / Facebook
FOTO: Salvamont Maramureș / Facebook

Un tânăr care ar fi intrat în șoc anafilactic din cauza unor insecte a fost evacuat cu elicopterul SMURD din Munții Gutâi, județul Maramureș. 

Un tânăr aflat în şoc anafilactic în urma înţepăturilor de insecte a fost recuperat cu elicopterul SMURD, marţi seara, de la baza versantului Creasta Cocoşului (1.300 metri altitudine) din Munţii Gutâi, a declarat pentru Agerpres directorul Salvamont Maramureş, Dan Benga.

"Tânărul, în vârstă de 29 de ani, care se afla în drumeţie spre Rezervaţia geologică Creasta Cocoşului, a transmis că a fost înţepat de mai multe insecte, probabil albine. Starea de sănătate este destul de gravă, faţa este umflată, voma aproape continuu. (...) A beneficiat de primul ajutor acordat de echipa SMURD şi Salvamont. Imediat după stabilizare, a fost preluat de elicopterul SMURD, venit de la Târgu Mureş şi transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Baia Mare", a spus Dan Benga.

Conform aceleiaşi surse, acţiunea de salvare a fost sprijinită de trei echipe Salvamont, dintre care una medicală şi un echipaj SMURD, însă terenul accidentat din Munţii Gutâi a făcut imposibilă deplasarea cu maşina de teren a salvamontiştilor, aceştia fiind obligaţi să străbată pe jos mai bine de doi kilometri până la locul în care se afla victima.

Dotări sumare la Salvamont Maramureș

Reînfiinţat în acest an, ca serviciu de utilitate publică, Salvamont Maramureş are dotări sumare şi abia poate face faţă unor intervenţii complexe pe munte.

Conform purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Maramureş, Radu Nicolae Vasile, Salvamont n-a solicitat sprijinul jandarmilor montani din oraşul Cavnic în intervenţia de salvare a tânărului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel