Tamara Buciuceanu-Botez - Premiu la Gala Premiilor 'Stela Popescu'

Actriţa Tamara Buciuceanu-Botez a fost distinsă cu Premiul 'Stela Popescu' pentru întreaga activitate la prima ediţie a Galei Premiilor 'Stela Popescu', eveniment desfăşurat miercuri la Teatrul de Revistă 'Constantin Tănase' din Bucureşti.

'Nu găsesc cuvinte să vă pot mărturisi sentimentul acesta puternic pe care-l simt acum. (...). Eu, în primul rând, aş vrea să vă rog, pentru că aşa am învăţat acasă la mine, să stăm un minut de reculegere pentru Stela (n.r. Stela Popescu). Stela, pentru mine, a însemnat viaţă. A oferit publicului, pe care îl iubea extraordinar, zâmbet, veselie, bună dispoziţie. (...) Doamnă cu o voinţă extraordinară, frumoasă cât se poate, deşteaptă, talentată - nu se mai discută, şi bună la suflet. Amândouă am fost ca două surori. 40 de ani am stat alături şi am jucat împreună. (...) Mi-e dor de ea, îmi lipseşte. N-am s-o uit niciodată', a spus Tamara Buciuceanu-Botez la primirea distincţiei.

În deschiderea evenimentului, în foaierul Sălii Savoy, a fost prezentată o expoziţie de fotografie dedicată actriţelor Stela Popescu şi Cristina Stamate, semnată de artistul Dragoş Zaharia. În cadrul primei ediţii a Galei Premiilor 'Stela Popescu' au fost premiate femei de succes cu o carieră în domeniile în care Stela Popescu a performat, au precizat prezentatorii galei, actorii Ana Maria Donosa şi Cristian Simion.

Citește și: Tamara Buciuceanu-Botez: Dacă m-aţi aplaudat 65 de ani...

Trofeul de Excelenţă 'Stela Popescu', pentru merite deosebite, a fost oferit autoarei proiectului 'Niciun copil singur în spitale', Adelina Toncean. 'Doamna este considerată un adevărat înger pentru micuţii care au venit pe lume cu diferite afecţiuni medicale şi care, din păcate, sunt uitaţi şi părăsiţi în spitale. Iniţiatoarea proiectului, împreună cu alţi numeroşi voluntari, îi ajută pe copiii cu probleme medicale, în special cu afecţiuni cardiace, de la secţia de terapie intensivă a Spitalului Marie Curie', s-a arătat în motivarea deciziei oferirii premiului. 'Dacă pot să spun ceva despre oamenii care nu pot să fie aici, dintre care unii au vieţi foarte scurte şi foarte grele, este că mă bucur că am avut curajul de a fi diferit şi, uneori, a însemnat realmente un curaj şi că despre sinceritate este vorba, despre a avea curajul să fii tu, de a avea curajul să fii atât de sincer încât să vrei să fii tu, să-ţi placă', a afirmat Adelina Toncean la primirea distincţiei.

Premiul 'Stela Popescu' pentru excelenţă în teatru i-a fost oferit actriţei Adriana Trandafir, în timp ce distincţia pentru excelenţă în cinematografie a revenit actriţei Mihaela Sîrbu. Interpreta Andra a fost distinsă cu Premiul pentru excelenţă în muzică, iar realizatoarei şi prezentatoarei TV Teo Trandafir i-a fost înmânat Premiul pentru excelenţă în televiziune. Distincţiile au fost înmânate de actorul Adrian Titieni, directorul Teatrului 'Constantin Tănase', Alexandru Arşinel, actorul şi regizorul Dan Tudor, criticul de film Irina Margareta Nistor, regizorul Laurenţiu Damian şi compozitorul Horia Moculescu. Gala Premiilor 'Stela Popescu' s-a încheiat cu premiera filmului documentar 'Popeasca', realizat de nepoata Stelei Popescu, regizoarea Stanca Radu.

Citește și: Alexandru Arșinel, moment ȘOCANT cu Stela Popescu- Video

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel