Tal Silberstein și Beny Steinmetz, arestați în Israel

Omul de afaceri, Tal Silberstein, cu conexiuni puternice în România, a fost arestat în Israel. De asemenea, și  Beny Steinmetz, a fost reținut. Presa din Israel vorbește despre spălare de bani și mită. 

Doi oameni de afaceri israelieni cu conexiuni și în România au fost arestați în Israel.

Este vorba de Beny Steinmetz și Tal Silberstein.

Anunțul a fost făcut pe Twitter de jurnalistul israelian originar din România, Attila Sonfalvi, la Antena 3.

Cotidianul Haaretz relatează că miliardarul israelian Beny Steinmetz , un cunoscut strateg şi consultant şi trei oameni de afaceri au fost reţinuţi pentru audieri luni dimineaţă, fiind suspectaţi că au folosit contracte false pentru a transfera şi spăla bani.

Conform sursei citate, birourile şi locuinţele acestora au fost percheziţionate.

Haaretz precizează că cei reţinuţi sunt suspectaţi fals, de uz de fals, de spălare de bani, de abuz de încredere, de obstrucţionarea justiţiei, toate având legătură cu arestarea lui Steinmetz din luna decembrie a anului trecut, într-un caz de corupţie care implica zeci de milioane de dolari.

Citește și: Cine sunt Beny Steinmetz și Tal Silberstein, arestați în Israel 

Poliţia suspectează că au utilizat contracte pentru acorduri inexistente, inclusiv afaceri imobiliare într-o ţară străină, pentru a transfera bani şi pentru a spăla bani câştigaţi ilicit.

Omul de afaceri Beny Steinmetz a fost arestat și în Republica Guineea, fiind eliberat pentru o cauțiune de 25 milioane de dolari, acesta fiind implicat și  în afacerea Roșia Montană Gold Corporation printr-o  subsidiară a grupului BSG care deţine 9% din Gabriel Resources, compania care are peste 80% din acţiunile Roşia Montană Gold Corporation.

Reprezentanții firmei lui Steinmetz, BSG, spun că reținerea omului de afaceri nu are nicio legătură cu ce se spune și că este este o manevră a unor competitori, cel mai probabil al  grupului capitalist al lui Soros.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel