Taiwan - Şcoli închise şi zboruri anulate înainte de sosirea taifunului Mitag

Şcolile şi pieţele financiare din Taiwan au fost închise, iar companiile aeriene au anulat peste 150 de zboruri, luni, ca urmare a apropierii unui taifun de coasta nord-estică a ţării, relatează Reuters.

Taifunul Mitag, inclus de biroul de meteorologie din Taiwan în categoria a doua pe scara de clasificare a intensităţii acestor fenomene naturale şi însoţit de viteze ale vântului de 162 kilometri la oră, se va apropia luni noapte de ţărmurile judeţului Yilan.

Taifunul se deplasează cu o viteză de 25 de kilometri la oră deasupra oceanului, în direcţia nord-vestică, au indicat meteorologii care au precizat că fenomenul se poate intensifica odată cu apropierea de insulă.

Biroul de meteorologie a emis avertizări de vânt şi ploi care vizează zona metropolitană Taipei, oraşul-port Keelung şi mai multe judeţe din nordul ţării.

Aproximativ 12.000 de soldaţi sunt pregătiţi să intervină pe fondul temerilor privind producea de viituri, alunecări de teren şi de probleme cauzate de vântul puternic.

Armata şi autorităţile sunt în alertă. Prieteni din zonele afectate, vă rog pregătiţi-vă de taifun şi rămâneţi în interior cât de mult posibil, a scris pe Facebook preşedintele Tsai Ing-wen.

Furtuna a provocat pene de curent care au afectat luni dimineaţă circa 2.700 de locuinţe.

Potrivit prognozelor, după ce va trece peste Taiwan, taifunul se va apropia de oraşul Shanghai din estul Chinei marţi - zi care marchează începutul vacanţei de o săptămână prilejuite de Ziua Naţională.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel