Tadjikistan: Turişti străini, uciși. Nu a fost vorba de un simplu accident

Deces
Deces

Cei patru ciclişti străini - provenind din SUA, Elveţia şi Olanda - care au fost ucişi duminică, după ce o maşină a intrat într-un grup de şapte persoane pe biciclete în sudul Tadjikistanului, au fost victimele unui atac al unor bărbaţi înarmaţi, au apreciat luni autorităţile, informează AFP, Reuters şi TASS.

'Noi examinăm toate pistele', a indicat ministrul tadjik de interne, Ramazon Hamro Rahimzoda, fără să invoce explicit posibilitatea unui act terorist. El a precizat totuşi că atacatorii 'aveau asupra lor cuţite şi arme de foc' şi că un turist a fost rănit cu un cuţit.

Atacul s-a produs duminică în regiunea Danghara, la 150 km sud de capitala tadjikă Duşanbe, când un grup din şapte turişti străini care se deplasau la bordul unor biciclete au fost loviţi de o maşină, şoferul a fugit apoi de la locul accidentului.

Suspecți

Un suspect a fost arestat şi alţi doi - care au 'opus rezistenţă' - au fost ucişi duminică în cursul unei operaţiuni speciale a poliţiei.

Alţi trei suspecţi au reuşit să fugă, potrivit ministrului tadjik de interne. Doi americani, un elveţian şi un olandez şi-au pierdut viaţa în acest atac, în timp ce un alt elveţian şi un olandez au fost răniţi. Al şaptelea turist, un francez aflat în coada grupului, a scăpat nevătămat şi este interogat de poliţie. Potrivit ministrului, unul din cei doi turişti răniţi în atac a fost se pare 'înjunghiat' şi se află la spital în stare 'stabilă'.

Tadjikistanul, o mică ex-republică sovietică din Asia Centrală cu o populaţie majoritar musulmană, una dintre cele mai sărace din fosta URSS, este condusă cu o mână de fier de către preşedintele Emomali Rahmon din anul 1992, notează Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel