Tactica lui Donald Tusk la ceremonia de inaugurare a președinției

Preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, a avut un discurs care ne-a impresionat pe toți la ceremonia privind preşedinţia rotativă a Consiliului Uniunii Europene. A vorbit în limba română, a folosit expresii care ne fac mândri.

Dar puțini știu că aceasta este tactica lui Donald Tusk indiferent de țara în care se duce. Așa s-a întâmplat și la ceremonia de inaugurare a președinției bulgare. Când nu este discurs în limba română este în limba bulgară, când nu este Duckadam este Stoicikov. 

Discursul președintelui Donald Tusk la ceremonia de inaugurare a președinției bulgare:

Draga mea Patrie, cât de frumoasă ești!
Cât de albastru e cerul tău vast!
Cât de magic se schimbă peisajele tale!
Fiecare privire furtivă dezvăluie o nouă frumusețe.

Aceste cuvinte ale lui Ivan Vazov, căruia îi este dedicat acest loc, surprind bine spiritul celebrării de astăzi. „Fiecare privire furtivă dezvăluie o nouă frumusețe": această reflecție este prezentă cu mine astăzi, ca președinte al Consiliului European și ca polonez. Pentru că fiind polonez înțeleg pe deplin cât de multă muncă ați depus și de cât de mult curaj și determinare ați avut nevoie voi, bulgarii, pentru a obține succesul european al patriei voastre. Nu ați obținut nimic gratis. Voi ați fost, în primul rând, autorii acestui progres istoric, ai acestor „noi frumuseți".

Pentru generațiile mai tinere, teatrul în care ne aflăm este probabil mai strâns asociat cu faimosul actor Zahari Baharov și rolul său celebru din serialul „Urzeala tronurilor" decât cu poezia lui Vazov. Istoria Balcanilor este mai dramatică și interesantă decât scenariul „Urzelii tronurilor", chiar dacă lipsesc dragonii. Cu toții ne dorim ca prezentul și viitorul Balcanilor să semene cât mai puțin cu scenariile dramatice. Stabilitate, securitate, prosperitate: persoanele din întreaga regiune merită aceste lucruri. Iar obiectivul UE este de a transpune în realitate acest scenariu.

Este bine că una dintre prioritățile președinției bulgare este viitorul Balcanilor de Vest. Cine, dacă nu voi, urmașii lui Spartacus, moștenitorii celui mai vechi stat european, voi, care nu ați pierdut niciun steag în nicio bătălie, ar fi într-o poziție mai bună să facă față acestei provocări importante și extrem de dificile, și anume reînnoirea perspectivei europene pentru întreaga regiune. Ați fost întotdeauna hotărâți și curajoși, lucru pe care l-ați confirmat și în ultimii ani, și de aceea cred că în timpul președinției voastre veți fi la fel de eficienți ca Hristo Stoicikov la Campionatul Mondial de acum un sfert de secol. Cu un prim-ministru care ar putea speria mulți războinici traci, cu siguranță veți reuși”.

VEZI ȘI: EXCLUSIV Adrian Năstase, dezvăluire despre Donald Tusk după discursul de la Ateneul Român

EXCLUSIV Modificare Lege nr.50/1991. Marinescu: Mișcare "CRIMINALĂ". Se cere intervenția lui Iohannis

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel