Tablou evaluat greşit în Marea Britanie, o adevărată operă de artă. Valoarea reală, de 60 de ori mai mare decât evaluarea

Vin și pictură cu scop recreativ
Vin și pictură cu scop recreativ

Un tablou aparţinând celebrului pictor britanic Thomas Lawrence a fost identificat şi evaluat greşit în Marea Britanie, fiind atribuit unei artiste mai puţin cunoscute. Ulterior, s-a aflat că valoarea acestuia este de 60 de ori mai mare decât evaluarea iniţială. 

O investigaţie a programului TV Fake Or Fortune? al BBC One a dezvăluit că tabloul este de fapt o operă timpurie realizată de Sir Thomas Lawrence, un important pictor portretist de la sfârşitul secolului al XVIII-lea şi începutul secolului al XIX-lea. 

Episodul urmăreşte călătoria lui Hugh şi Mirabel Cecil, care au dorit să afle mai multe despre portretul unui strămoş îndepărtat al lui Hugh, Peniston Lamb al II-lea. Familia a crezut multă vreme că tabloul a fost pictat de Cosway, însă gazda Fake Or Fortune?, Philip Mould, a bănuit este realizat de Sir Thomas, unul dintre artiştii săi preferaţi, imediat ce l-a văzut.

Avea toate semnele unui tablou al marelui Thomas Lawrence , însă dovezile au venit mai târziu. Utilizarea ştiinţei pentru a arunca o privire pe pânză, în regiunea de imediat de sub peruca personajului, la freneticele urme lăsate de pensula lui Lawrence, a fost o revelaţie. Este într-adevăr o descoperire emoţionantă a echipei şi cea mai strălucitoare descoperire a noastră în cele peste 30 de episoade ale 'Fake sau Fortune?', a declarat Philip Mould.

Cât valorează tabloul

În urma cercetărilor s-a ajuns la concluzia că tabloul datează în jurul anului 1790. După ce a aflat despre adevărata valoare a portretului, familia Cecil s-a declarat şocată, însă Mirabel şi-a exprimat speranţa că opera va rămâne în familie.

Opera redescoperită, care a fost trecută de la o generaţie la alta în familia Cecil, a fost estimată la 500.000 de lire.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel