Tabere de cartier, în Sectorul 6. Mutu: Un important rol educaţional

„Să reciclăm, nu să aruncăm!", este tema pe care Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6 o propune participanţilor la Taberele de Cartier din acest an.

O temă care, cu sprijinul Primăriei Sectorului 6, a făcut în această lună obiectul unei campanii de sensibilizare şi conştientizare în rândul comunităţii, prilejuită de sărbătorirea Săptămânii Voluntariatului în comunitate.

În sezonul vacanţei de vară, care se apropie cu paşi repezi, este rândul copiilor de vârstă şcolară,beneficiari ai centrelor de zi ce funcționează în incinta unor școli din Sectorul 6 să afle, de la instructori şi voluntari, tainele şi beneficiile reciclării. O serie de acţiuni care abordează acest subiect vor fi în centrul activităţilor puse la dispoziţia copiilor, cu scopul de a forma mentalităţi de viitor, în sprijinul unui mediu curat.

În cadrul unor ateliere special organizate, cei mici vor învăţa de la cei mari cum să confecţioneze obiecte utile din materiale reciclabile precum sticle, dopuri de plastic sau vechi obiecte de îmbrăcăminte, şi cum să pregătească o masă gustoasă în încercarea de a combate risipa alimentară.

Tematica Taberelor de Cartier 

„Tematica Taberelor de Cartier din acest an are un important rol educaţional, căruia dorim să îi dăm haina jocului şi a distracţiei, pentru a îmbina utilul cu plăcutul şi a pregăti generaţiile viitoare în spiritul respectului faţă de mediul în care trăim", a declarat Gabriel Mutu, primarul Sectorului 6.

120 de copii şi 50 de voluntari vor fi implicaţi în acest an în Taberele de Cartier din Sectorul 6, un program care se derulează anual începând cu 2011, la iniţiativa unui grup de voluntari Scout din Franţa. Taberele vor funcţiona în perioada 18-28 iunie, în incinta Centrului de Recreere şi Dezvoltare Personală Conacul Golescu-Grant, precum şi în cadrul Şcolii nr. 279. Programul îşi propune să ofere activităţi de educaţie nonformală şi petrecere a timpului liber pentru copiii de vârstă şcolară aflaţi în vacanţa de vară.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel