Sylvie Goulard, respinsă de Comisia Europeană. Macron denunţă o criză politică între PE şi CE

Ursula von der Leyen
Ursula von der Leyen

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a denunţat o "criză politică" între Parlamentul European şi Comisia Europeană, după ce candidata Franţei la funcţia de comisar european, Sylvie Goulard, a fost respinsă. 

"Trăim, în Europa, un moment extrem de important şi sensibil. Există o nouă Comisie Europeană, un nou Parlament European, care îşi preiau atribuţiile şi care înfruntă amândouă o criză politică pe care nu trebuie să o lăsăm să se instaleze şi să se dezvolte. Cred în mod indispensabil că trebuie să avem o Comisie UE puternică, să poată aplica proiecte ambiţioase", a declarat Emmanuel Macron într-o conferinţă de presă organizată alături de premierul Ungariei, Viktor Orban, conform Mediafax. 

Sylvie Goulard, respinsă

Deputaţii UE au respins joi, din raţiuni etice, candidatura prezentată de Franţa pentru Comisia Europeană, Sylvie Goulard, întrucât aceasta este vizată de o investigaţie judiciară. Este prima dată când un candidat prezentat de Paris pentru un post de comisar UE este respins. Emmanuel Macron a sugerat că responsabilitatea îi aparţine Ursulei von der Leyen, notează cotidianul Le Figaro.

Conform unor surse europene, există riscul amânării procedurii de votare în Parlamentul UE a noii echipe a Comisiei Europene. Votul ar urma să aibă loc pe 23 octombrie. Noua Comisie Europeană ar urma să înceapă activitatea pe 1 noiembrie.

Cotidianul Le Monde notează că "Ursula von der Leyen a devenit ostatică a luptelor pentru putere dintre statele membre UE şi Parlamentul European".

Înainte de respingerea Sylviei Goulard, eurodeputaţii au refuzat candidaţii propuşi de România şi Ungaria, Rovana Plumb şi Laszlo Trocsanyi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel