Sylvie Goulard, aleasă de Macron pentru comisar european, a rambursat PE 45.000 de euro într-o afacere de presupuse angajări fictive

emmanuel macron
emmanuel macron

Candidata Franţei la Comisia Europeană, Sylvie Goulard, a returnat suma de 45.000 de euro Parlamentului European în cadrul unei afaceri de presupuse angajări fictive, a declarat vineri o sursă din anturajul său pentru AFP, confirmând o informaţie a revistei franceze Le Point.

Sylvie Goulard a fost aleasă de preşedintele francez Emmanuel Macron pentru a ocupa postul Franţei în Comisia Europeană, care îşi va începe mandatul pe 1 noiembrie. Ea va trebui însă să treacă de audierea din Parlamentul European pentru a obţine acest post. Desemnarea a provocat o oarecare împotrivire, din cauza presupusei sale implicări în această afacere de angajări fictive de asistenţi de eurodeputaţi ai partidului centrist francez Modem. Eurodeputată a acestei formaţiuni între 2009 şi 2017, Sylvie Goulard a trebuit să renunţe şi la postul său de ministru al armatelor la o lună după numirea ei, în 2017, la fel ca şi centriştii François Bayrou şi Marielle de Sarnez.

'Ea a plătit Parlamentului European ceea ce instituţia estima că îi datora', a adăugat vineri sursa din anturajul său. Această rambursare corespunde salariilor şi cheltuielilor asistentului său parlamentar Stephane Therou şi 'priveşte perioada de angajare a asistentului, între 1 iulie 2014 şi 28 februarie 2015', precizează o sursă apropiată de ancheta judiciară franceză. Sylvie Goulard îşi începea atunci cel de al doilea mandat (alegerile europene au avut loc la sfârşitul lui mai 2014), după o schimbare de circumscripţie. În timpul perioadei citate, 'nu există nicio dovadă a muncii' lui Stephane Therou, a adăugat o altă sursă apropiată de dosar. Potrivit anturajului lui Sylvie Goulard, Stephane Therou căuta un loc de muncă şi 'acest lucru a durat mai mult decât era prevăzut'.

'Ea a continuat să-l plătească în loc să-l concedieze pur şi simplu. Aceasta corespunde unei sume brute şi include concedii plătite şi indemnizaţii de final de contract', a precizat sursa citată. Pe 30 august, Parlamentul European a închis această afacere, fără a preciza cuantumul rambursării. 'Există nereguli administrative minore observate, nesistematice şi neintenţionate. Rambursarea legată de această afacere a fost efectuată', a declarat atunci o purtătoare de cuvânt pentru AFP. Ancheta judiciară franceză legată de acest dosar continuă. Până în prezent, Sylvie Goulard nu a fost citată, notează France Presse.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel