SV Hamburg îl poate folosi pe gambianul Jatta cât timp se desfăşoară ancheta privind identitatea sa

Federaţia germană de fotbal (DFB) şi Liga germană de fotbal (DFL) au anunţat luni că echipa SV Hamburg (liga a doua) îl poate folosi în meciuri pe gambianul Bakaray Jatta până se va stabili dacă acesta are sau nu o identitate falsă, scrie dpa.

Eligibilitatea jucătorului, născut pe 6 iunie 1988, este validă deocamdată, neexistând momentan dovezi privind faptul că ar avea o identitate falsă, au precizat oficiali ai celor două organisme sportive.

Săptămâna trecută, conducerea clubului SV Hamburg anunţa că îl susţine pe Jatta, după ce au apărut în presa sportivă informaţii conform cărora ar avea o identitate falsă.

Îl susţinem pe deplin pe jucătorul nostru. El va face parte în continuare din planurile noastre, va continua să se antreneze şi să joace pentru noi, este un fotbalist valoros şi un bun coechipier, declara directorul sportiv al grupării din liga a doua germană, Jonas Boldt.

El a solicitat atunci Federaţiei şi Ligii de fotbal să precizeze clar care este situaţia eligibilităţii lui Jatta, în contextul în care clubul Nurnberg, la scurt timp după apariţia dezvăluirilor din mass-media, a adresat un protest faţă de folosirea acestui jucător în partida din urmă cu două săptămâni, pierdută cu 4-0 în faţa lui Hamburg.

Federaţia germană de fotbal (DFB) a deschis anchetă după speculaţiile conform cărora Jatta (21 ani) ar evolua sub o identitate falsă.

Potrivit rapoartelor de presă, Bakaray Jatta a ajuns din Gambia în Germania în 2015, când avea 16 ani.

Cotidianul Sport Bild, care cita antrenori din ţara africană, susţinea însă că acesta ar fi jucat în Gambia sub numele de Bakary Daffeh şi că ar avea cu doi ani şi jumătate mai mult decât ar indica documentele sale.

După dezvăluirile din presă, şi autorităţile din Hamburg s-au sesizat şi au demarat verificări.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel