Sute de persoane evacuate după intrarea în erupţie a unui vulcan în Indonezia

19 Martie 2011 / 10:03

Sute de persoane au fost evacuate după intrarea în erupţie a unui vulcan pe muntele Karangetang, în Indonezia, au anunţat sâmbătă autorităţile, care au emis o alertă roşie.

Aproximativ 600 de persoane locuiesc în trei sate situate la patru kilometri de vârful vestic al vulcanului, care continuă să erupă lavă, a declarat vulcanologul Guvernului, Kristianto, citat de Mediafax.

"Procesul de evacuare a 582 de săteni s-a terminat. Aceştia sunt cu toţii în adăposturi şi nimeni nu a fost rănit", a adăugat el.

"Vulcanul este în continuare în faza de erupţie", a explicat el.

Karangetan, care are o altitudine de 1.784 de metri, este situat pe insula Siau, în provincia Sulawesi. În august, patru persoane au murit în urma uneia dintre erupţiile acestuia.

Arhipelagul indonezian este situat pe Cercul de Foc al Pacificului, unde activitatea vulcanică şi seismică este foarte intensă, şi numără zeci de vulcani în activitate.

Vulcanul său cel mai activ, Muntele Merapi, din centrul insulei Java, a provocat moartea a peste 350 de persoane în urma unei serii violente de erupţii care a început la sfârşitul lui octombrie.