Sute de mii de migranți din Myanmar la porțile Europei

Sute de mii de migranți din Myanmar ar putea pleca către Europa dacă autoritățile birmane nu vor reuși să controleze situația din această țară, a declarat marți ministrul de externe ungar, Peter Szijjarto, aflat în vizită oficială la Naypyidaw, capitala Myanmarului,

Szijjarto a declarat că este 'în interesul securității Europei și al Ungariei să oprească un val de sute de mii de migranți din Myanmar'.

'Din acest motiv, Ungaria sprijină eforturile Myanmarului de a depăși situația actuală', a afirmat el prin telefon pentru MTI, adăugând că Budapesta susține reformele necesare în Myanmar pentru constituirea unui sistem instituțional democratic și pentru stabilizarea economiei țării cu scopul depășirii cauzelor politice și economice ale migrației.

Ungaria sprijină proiectele de gestionare a apei și din agricultură, care sunt importante din punct de vedere al dezvoltării economice, a spus el. Ungaria susține, de asemenea, Myanmarul în cadrul organizațiilor internaționale, a adăugat ministrul de externe ungar.

Totodată, există în Myanmar mai multe firme ungare care contribuie la economia digitală, sporind astfel competitivitatea țării, a spus Szijjarto.

El a participat la reuniunea miniștrilor de externe ASEM, înainte de a avea discuții bilaterale în Myanmar cu președintele țării, ministrul educației și cel al comerțului, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel