Sute de aplicații și jocuri pentru smartphone și tablete își ascultă utilizatorii

În era tehnologiei, prin intermediul aplicațiilor mobile, intimitatea devine aproape inexistentă și asta mai ales în cazul utilizatorilor care nu știu să-și configureze dispozitivele. Astfel, aceștia riscă să se expună la a fi ascultați dacă acordă drepturi de acces la microfonul de la telefon, tabletă sau alt device.

 

Ziarul The Times a publicat un studiu ce cuprinde câteva statistici îngrijorătoare în ceea ce privește riscurile la care se expun utilizatorii de smartphone-uri și tablete. 250 de jocuri din Google Play Store nu ascund faptul că monitorizează sunetele captate de microfoanele dispozitivelor pe care sunt instalate. De fapt, numărul real al jocurilor și aplicațiilor care fac acest lucru ar putea fi în realitate mult mai mare. 

„Monitorizarea poate fi realizată, în unele cazuri, în fundal, chiar şi atunci când jocul respectiv nu rulează. Mai mult, nu doar sistemul Android-ul este vizat, multe din jocurile identificare având versiuni pentru iPhone şi iPad. Atât Google, cât şi Apple îşi avertizează utilizatorii cu privire la drepturile de acces pe care le cer aplicaţiile instalate. Concret, în acest caz, utilizatorul ar putea rezolva problema blocând accesul la localizare şi microfon a jocurilor", notează News.ro.

[citeste si]

viewscnt

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel