Susținător surpriză pentru PNL. Ce partid o votează pe Alina Gorghiu

Alexandru Ichim / 04 sep 2019 / 13:20
 

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat miercuri că formaţiunea pe care o conduce o va susţine pe liberala Alina Gorghiu la preşedinţia Senatului, în cazul în care aceasta va candida.

"Dacă va exista această candidatură, da (o vom susţine, n.r.). Nu avem o problemă. Nu e niciun secret. Dar deocamdată nu ştim. Că vedeţi... Acolo e Meleşcanu, nu e Meleşcanu. Are şi ALDE...", a arătat el într-o conferinţă de presă susţinută la Parlament.

Pe cine NU susține UDMR

 

Kelemen Hunor a menţionat că UDMR nu îl susţine pe Teodor Meleşcanu pentru această funcţie, având în vedere că propunerea vine din partea partidului aflat la guvernare.

"Nu îl vom susţine pe domnul Meleşcanu. Nu e o chestiune personală. Dar dacă nu susţinem Guvernul, nu susţinem propunerea Guvernului la Senat. Nu putem să îl susţinem pe domnul Meleşcanu. Dacă va exista din partea Opoziţiei o candidatură, aşa cum se anunţă, acea persoană va avea susţinerea noastră, dar trebuie să aşteptăm să fie clarificate aceste aspecte. Poate săptămâna viitoare", a precizat el.

Când va fi ales președintele senatului

 

Noul preşedinte al Senatului va fi ales săptămâna viitoare, marţi, au decis membrii Biroului permanent.

Pentru funcţia de preşedinte al Senatului au fost anunţaţi până în prezent trei candidaţi: Teodor Meleşcanu, susţinut de PSD, Ion Popa, de la ALDE, şi Alina Gorghiu - propusă de PNL.