Suspiciunea de coronavirus, INFIRMATĂ la profesoara din Suceava - UPDATE

Profesoara din Suceava, recent întoarsă din China, nu are coronavirus. 

UPDATE: Profesoara din Suceava venită din China are gripă, rezultatele efectuate la Institutul „Matei Balș" din Capitală indicând pozitiv pentru tulpina AH3, informează sâmbătă Ministerul Sănătății, conform Mediafax. 

Pacienta de la Suceava a iesit pozitiv la gripă AH3, conform ultimei raportari a Institutului Național pentru Boli Infecțioase "Matei Balș" din București, transmite Ministerul Sănății.

În schimb, rezultatele pacientei din Suceava, internate în Spitalul de Boli Infecțioase din Iași, sunt negative pentru coronavirus.

Surse medicale din Iași au declarat pentru Mediafax că profesoara din Suceava nu are coronavirus, potrivit primelor analize. Rezultatul oficial al analizelor urmează să ajungă la Iași într-o oră.

Medicii din Iași au preluat-o pe suceveanca venită din China, după ce s-a plâns de simptome de gripă. Femeii i-au fost recoltate analize pentru coronavirus, având în vedere legătura ei cu China.

Profesoara de engleză în vârstă de 32 de ani a fost dusă vineri seară, cu o autospecială SMURD, de la Spitalul Județean Suceava la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași și a fost izolată.

”Din câte ştiu, pacienta acuza dureri de cap, tuşea, dar sunt simptome care pot anunţa o viroză sau o gripă sezonieră. Având în vedere legătura cu zona geografică respectivă trebuie să excludem (coronavirus – n.r.) şi să facem toate analizele de laborator. La Iași nu a ajuns încă kitul de testare, avem însă aparatul. Kitul ar trebui să ajungă luni sau marți”, spunea, vineri seara, Carmen Dorobăț, managerul Spitalului de Boli Infecțioase Iași.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel