Suspiciune de trichineloză. Paisprezece persoane, la spital

Paisprezece persoane au ajuns la spital, cu suspiciune de trichineloză.

UPDATE

Trei dintre cele 14 persoane care au ajuns la Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) a Spitalului Judeţean Satu Mare în noaptea de marţi spre miercuri, cu suspiciune de trichineloză, au fost internate, restul fiind ţinute sub supraveghere medicală, a declarat pentru Agerpres purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean, Constantin Demian.

'Trei dintre ei au rămas internaţi, două femei şi un bărbat. Restul sunt sub observaţie, semnele se acutizează. Diagnosticul este pus după semnele clinice, un diagnostic cert va fi doar după probele de laborator care se vor face la Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor. Persoanele sunt sub tratament, în stare relativ bună', a afirmat Demian.

Paisprezece persoane, dintre care patru copii, au ajuns la Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) a Spitalului Judeţean Satu Mare, în noaptea de marţi spre miercuri, cu suspiciune de trichineloză, informează Serviciul Judeţean de Ambulanţă (SJA) într-un comunicat de presă.

'Pe parcursul nopţii, ambulanţele serviciului nostru au transportat din UPU Satu Mare, pentru consult, la Spitalul de Boli Infecţioase, un număr de 14 persoane (4 copii şi 10 adulţi), toate suspicionate de trichineloză, urmare a consumului de carne de porc infestată', precizează sursa citată.

Pacienţii se află sub supraveghere medicală până la confirmarea diagnosticului.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel