SUSPENDARE TRAIAN BĂSESCU. Victor Ponta: Asum responsabilitatea evaluării implicațiilor suspendării

Premierul Victor Ponta a vorbit, marţi, despre posibila suspendare din funcţie a președintelui Traian Băsescu. El a anunțat că PSD urmează să analizeze şi să ia o decizie în acest sens.

Victor Ponta a declarat că asumă, în calitate de prim-ministru şi candidat la Preşedinţie, responsabilitatea evaluării tuturor efectelor şi implicaţiilor acţiunii de suspendare a șefului statului.

"Suspendarea preşedintelui - şi în acest moment şi în orice moment - presupune o procedură constituţional-juridică şi politică şi presupune nişte implicaţii interne şi internaţionale. Din acest punct de vedere, pot să trec peste ceea ce simt în acest moment, şi anume faptul că orice zi fără Traian Băsescu preşedinte e un act de dreptate la adresa românilor şi pot să asum responsabilitatea, ca prim-ministru şi candidat la Preşedinţie, a evaluării tuturor rezultatelor, efectelor, implicaţiilor unei asemenea acţiuni", a spus Victor Ponta, citat de Mediafax.

Citește și: Suspendare Traian Băsescu. Liviu Dragnea nu susține măsura

El a arătat că PSD nu a luat încă o decizie politică în privinţa suspendării preşedintelui Băsescu.

"O să discutăm în cadrul PSD, o să facem o analiză responsabilă şi vom lua o decizie", a continuat liderul social-democrat.

Premierul a arătat că preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, l-a informat asupra demersului său privind suspendarea lui Traian Băsescu.

"Cred că intenţia principală a domnului Tăriceanu a fost de a trage un semnal asupra faptului că Traian Băsescu, dacă încalcă Constituţia, nu poate să fie scuzat doar pentru că mai are puţin din mandat", a mai afirmat Victor Ponta, care a precizat că PSD va analiza argumentele lui Tăriceanu în privinţa suspendării.

Întrebat dacă se teme PSD că va pierde în campania electorală în cazul în care va demara suspendarea lui Traian Băsescu, primul-ministru a răspuns: "Nici vorbă, de ce să pierdem? Toţi cei care ne votează pe noi ne votează ştiind că suntem împotriva domnului Băsescu".

Vezi și: EXCLUSIV. Liderii PSD au luat decizia privind suspendarea lui Traian Băsescu

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel