EXCLUSIV  Suspendare Realitatea TV. Deputat PNL, după mișcarea-surpriză: Aș fi făcut-o și pentru Antena 3

Deputatul PNL Pavel Popescu, cel care a mers astăzi în ședința CNA pentru a susține cauza Realității TV, recent sancționată, a explicat pentru DC News care sunt motivele care l-au împins să ceară cuvântul în fața Consiliului.  

Care a fost scopul pentru care ați cerut să luați cuvântul în cadrul ședinței de astăzi a CNA? 

Să atrag atenția asupra unor derapaje media care nu sunt sancționate de CNA și care mi-au fost semnalate de cetățeni. Nu am fost lăsat. Nu trebuie să reprezint un anumit post, ci trebuie să fie în legătură cu o speță de pe ordinea de zi.

Dumneavoastră cu ce speță aveați legătură?  

Postul Realitatea TV a fost amendat din anumite motive cum ar fi incitarea la violență. Eu am primit niște dovezi și niște semnalări de la cetățeni și voiam să mă exprim pe subiect reprezentând acei oameni. Mi s-a spus că nu mă pot exprima într-o comisie a CNA dacă nu am făcut în prealabil o cerere scrisă, deși ei se află sub control parlamentar și nu invers. 

CNA este sub control parlamentar, dar asta nu înseamnă că dumneavoastră, ca parlamentar, sunteți seful acestei intituții...

Pe mine m-a deranjat lipsa de respect  care mi-a fost arătată ca deputat când am intrat în sală, doar la simpla propunere de a lua cuvântul. Domnul Herjeu a sărit instant la mine. Că pe cine reprezint? Că reprezint Realitatea TV? Nici măcar nu mi s-a dat dreptul la replică. M-au acuzat că am încălcat legea. Ce articol? Nu mi-au spus. Nu a fost niciun scandal, niciun show. 

Dacă dumneavoastră ați fi auzit că un deputat PSD s-ar fi dus la ședința CNA-ului pe o speță similară care privea Antena 3 sau România TV, nu ați fi interpretat că este o încercare de presiune asupra membrilor Consiliului?

Nu. Cum să fie presiune?

Așa pare din pespectiva publică, în momentul când un deputat, care controlează CNA, intervine în activitatea acelui Consiliu, care ar trebui să fie independent și față de opțiunile pro sau contra ale parlamentarilor, nu numai față de speța în cauză...

Nu mi s-ar fi părut o presiune absolut de loc. Dacă deputatul PSD ar fi mers la CNA și considera că pe speța pentru care urma să fie amendată Antena 3 ar avea ceva de spus din partea cetățenilor pe care îi reprezintă, mi s-ar fi părut perfect normal. Dacă aș fi considerat că acuzația de instigare la violență nu era fondată m-aș fi dus să vorbesc și pentru dumneavoastră de la DC News și pentru Antena 3.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel