Suspendare Iohannis. Tăriceanu: Asta îi voi spune premierului

Călin Popescu Tăriceanu
Călin Popescu Tăriceanu

Bogdan Chirieac l-a întrebat în această seară la România TV pe Călin Popescu Tăriceanu, dacă se gândește să ia măsurile necesare pentru suspendarea președintelui Klaus Iohannis. 

Călin Popescu Tăriceanu a spus că președintele Iohannis pune multe piedici Guvernului și face foarte multe șicane, însă nu ia în calcul o suspendare din funcție. 

"Președintele nu poate să blocheze nici Parlamentul, nici Guvernul, pentru că ați văzut, de fiecare dată când au apărut încercări de acest gen, a fost seziată Curtea Constituțională și sigur, a fost o întârziere în decizii, dar ele au fost clar indicate de CCR, dacă mai era nevoie. Eu cred că acum președintele a epuizat toate variantele de a se eschiva în continuare. Din păcate, s-a văzut de anul trecut că aceasta va fi atitudinea președintelui. Doamna Dăncilă este pregătită pentru aceste șicane și trebuie să mergem mai departe. Nu o să stea Guvernul și majoritatea în loc din acest motiv, vă spun foarte clar. Toate șicanele președintelui nu ne pot împiedica să punem în aplicare măsurile pe care le-am programat," a spus Călin Popescu Tăriceanu la România TV. 

"Motivele de suspendare sunt foarte clar scrise în Constituție. Dacă președintele va ajunge să încalce prevederile constituționale care duc la suspendare, e cu totul altceva. Eu vă spun foarte simplu: în politică nu e așa de ușor. Trebuie să fii pregătit pentru astfel de lupte, iar premierul are tăria necesară. Orice șicană nu ne demobilizează. Acesta este mesajul pe care îl transmit cetățenilor: nu ne lăsăm impresionați, intimidați. Dacă vreți, fără să fiu consilierul doamnei Dăncilă, dacă m-ar întreba i-aș spune: Doamna prim-ministru, nu-l băgați în seamă prea mult pe președinte," a mai spus Tăriceanu.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel