Suspendare Iohannis. Maia Morgenstern, împotriva fake-news-urilor

Klaus Iohannis
Klaus Iohannis

Renumita actriță, Maia Morgenstern se declară împotriva fake-news-urilor, mai ales dacă acestea afectează comunitatea evreiască din care artista face parte.

Maia Morgenstern a distribuit pe Facebook un comunicat al Federației Comunităților Evreiești din România care informează că federația nu s-a implicat în nici un fel în discuția despre posibila suspendare a președintelui Klaus Iohannis și că nu a transmis nici un comunicat din partea Comitetului Director sau a altui organ de conducere pe această temă, așa cum cu rea credință se afirmă într-o știre falsă care circulă în mediul on-line.

Cert este că în ultimele zile, în mediul online, a circulat pe două siteuri, care se citează reciproc, un așa-zis comunicat al lui Aurel Veiner, președinte al federației în care își manifesta sprijinul față de suspendarea președintelui Iohannis. 

Iată comunicatul de presă transmis:

FCER NU A TRANSMIS NICI UN COMUNICAT PE TEMA SUSPENDĂRII PREȘEDINTELUI KLAUS IOHANNIS

Federația Comunităților Evreiești din România – Cultul Mozaic (FCER) informează că nu s-a implicat în nici un fel în discuția despre posibila suspendare a președintelui Klaus Iohannis și că nu a transmis nici un comunicat din partea Comitetului Director sau a altui organ de conducere pe această temă, așa cum cu rea credință se afirmă într-o știre falsă care circulă în mediul on-line.

De altfel, așa cum publicul a fost informat în repetate rânduri, relațiile FCER cu Administrația Prezidențială și cu președintele României sunt unele de respect reciproc și bună colaborare. Dovadă că știrea este atât una falsă, cât și rău intenționată, este că se vorbește despre „reprezentanții noștri" în Parlament, unde FCER, ca orice altă minoritate, are un singur reprezentant, conform prevederilor Constituției României. Pe de altă parte, referirea la eventuala influențare de către FCER a „politicienilor din opoziție" pentru susținerea suspendării președintelui Iohannis este în flagrantă contradicție cu realitățile politice românești.

Precizăm că FCER nu se amestecă din principiu în astfel de dezbateri anunțate în cercurile politice, nici nu și-a exprimat, oficial sau neoficial, vreo poziție despre problema suspendării președintelui Klaus Iohannis.

Dezmințim cu fermitate această știre falsă și rău voitoare.

Dr. AUREL VAINER
Președintele Comitetului Director al FCER

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel