Suspendare Iohannis. Greblă: Există motive. Senzația mea este că...

Toni Greblă, fost judecător la CCR și actual secretar general al Guvernului, a vorbit despre suspendarea președintelui Iohannis.

„Juridico-constituțional președintele României prin acțiunile pe care le-a făcut sau inacțiunea sa, a încălcat Constituția. Ar exista motive constituționale pentru a declanșa procedura de suspendare.

Politic lucurile sunt mai complicate și se complică și mai mult ca urmare a fapului că de la 1 ianuarie România a preluat președinția Consiliului UE. 

Senzația mea și nu doar a mea este că președintele Iohannis caută să găsească atâtea încălcări ale Constituției încât parcă solicită să fie declanșată procedura lui de suspendare din funcție.

În mod sigur nu ar avea de câștigat din punct de vedere politic, dar probabil că dumnealui sau sfătuitorii lui văd în acest scenariu o posibilitate de a încurca și mai mult lucrurile”, a declarat Toni Greblă la România TV.

Acesta a mai precizat că toate aceste acțiuni ale președintelui sunt făcute deoarece el se află în campanie electorală pentru alegerile prezidențiale de la finele anului, campanie în care a intrat mult prea repede.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel