SUSANNA, istoria unei melodii de neuitat-VIDEO

Crişan Andreescu / 23 iul 2016 / 20:19

Melodia "Susanna" a fost lansată în 1983, de grupul olandez VOF de Kunst, mai cunoscut sub denumirea The Art Company, cântecul fiind scris de Caroline Bogman și Ferdi Lancee. În Olanda melodia a ajuns rapid pe primul loc în Single Top 100.

În 1984, melodia a fost preluată de Adriano Celentano, care a relansat-o cu versuri în limba italiană pe albumul său ''I miei americani'', ce cuprindea coveruri după cele mai cunoscute hituri, între care și celebra "Michelle" din repertoriul formației The Beatles.

Varianta lansată de Celentano a fost reorchestrată, la noua formă contribuind Michele del Prete, Sergio Caputo și Adriano Celentano.

În 1986 melodia ''Susanna'' a fost înregistrată de Luis Javier Piedrahita Gaviria (Fausto) cu Hispavox recordings, versiunea cântărețului columbian devenind foarte cunoscută în America latină.

Alt celebru artist care a preluat în repertoriu melodia ''Susanna'' este Ricky Martin, care a înregistrat o versiune în limba spaniolă, cu titlul "Susana", pe care a inclus-o în albumul său de debut solo ''Ricky Martin'' și a lansat-o ca single în 1992. De asemenea, Ricky Martin a filmat și un videoclip pentru această melodie. (Sursa: Agerpres)