Susținător al ISIS, prins de DIICOT. Legături cu atentatul din Paris, din 2015

Un bărbat suspectat de terorism a fost prins de DIICOT în județul Argeș.  

El ar fi avut legături cu persoanele care au revendicat atentatele din 2015 din Paris. A spionat o unitate militară de pe teritoriul României. Suspectul folosea pseudonimul Ibrahim. 

DIICOT a anunțat în această dimineață că efectuează trei percheziții domiciliare în județul Argeș. Cauza vizează urmărirea penală pentru săvârșirea infracțiunilor de promovare a unui mesaj de propagandă săvârșită prin orice mijloace. 

”Cu privire la infractiunea de promovarea unui mesaj prin propagandă săvârşită prin orice mijloace, în public, cu intenţia de a instiga la săvârşirea uneia dintre infracţiunile enumerate la art. 32 alin. (1) şi (3) şi art. 33 alin. (1) şi alin. (2) lit. e), indiferent dacă mesajul susţine sau nu în mod direct terorismul ori dacă au fost săvârşite sau nu respectivele infracţiuni, fapta prev. si ped de art.332 al.4 din Legea 535/2004 privind prevenirea şi combaterea terorismului” precizează DIICOT. 

(w670)

Suspectul zis Ibrahim a început din noiembrie 2016 să promoveze mesajul ISIS pe mai multe conturi personale de socializare, unde a postat si distribuit fotografii cu sigla grupării teroriste DAESH și înregistrări cu atacuri ale DAESH și execuții, prin decapitare și împușcare ”cu intenția de a le face cunoscute și de a determina câștigarea de noi adepți capabili să recurgă la săvârșirea aceluiași gen de fapte ca cele a căror promovare prin propagandă a realizat-o.”

Legături cu atentatul din Paris, din 2015

”In primavara anului 2015, suspectul s-a deplasat in zona unui obiectiv militar de pe teritoriul Romaniei,observand cu atentie caile si punctele de acces precum si modalitatea in care acesta este ingradit. Datele si informatiile respective au fost culese de către suspect în scopul transmiterii ori punerii la dispoziţia unei entități teroriste salafiste si pro-jihadiste dintr-un stat al Uniunii Europene, grupare ai carei adepti au plecat in zona siriano-irkiana pentru a participa la jihad si care a avut legatura cu persoanele care au revendicat atentatele teroriste de la Paris din 13.11.2015.” anunță DIICOT

Perchezițiile au fost efectuate cu sprijinul I.P.J. Argeș.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel