Surpriza lui Victor Ponta. Lista membrilor fondatori ai fundației BSRP

Pe lista fundației lui Victor Ponta, Black Sea Regional Projects 2020 (BSRP) apare foști miniștri, dar și  fostul premier georgian Irakli Garibashvili. Începând de vineri, fundația are și o pagina de Facebook.

 Lista  membrilor fondatori ai fundației Black Sea Regional Projects 2020: 

- Victor Ponta
- Daniel Constantin (fost ministru al Agriculturii)
- Nicolae Bănicioiu (fost ministru al Sanatatii)
- Mirel Palada (fost purtător de cuvânt al Guvernului)
- Geanina Pușcașu (fost consilier de stat)
- Robert Cazanciuc (fost ministru al Justitiei)
- Sorin Câmpeanu (fost ministru al Educatiei)
- Florin Jianu (fost ministru pentru IMM-uri)
- Cristian Socol (fost consilier al premierului)
- Marius Nica (fost ministru al Fondurilor Europene)
- Dan Sultănescu (consultant politic)

Membru de onoare al Board-ului:
- Irakli Garibashvili (fost premier al Georgiei)

[citeste si]

CE ÎȘI PROPUNE " BLACK SEA REGIONAL PROJECTS"

1. Să își asume activ rolul de catalizator regional și să transfere modelul de bună practică, recunoscut la nivel european si transatlantic, al unei economii caracterizate de o creștere sustenabilă.
Să contrazică vechea tradiție românească a lansării unor mari și ambițioase proiecte regionale care sunt invariabil abandonate odată cu schimbarea unor guverne sau a oamenilor în a căror responsabilitate s-au aflat. În ultimii 4 ani au fost puse bazele unor colaborări economice strategice de uriașă importanță pentru România și pentru întreaga regiune, iar acestea trebuie continuate și implementate. BSRP va sprijini direct, prin efortul și cunoștințele membrilor și partenerilor săi, aceste obiective.

2. Să promoveze întărirea (sau relansarea) parteneriatului între România și toate țările cu potențial de colaborare regională, în special în domeniile: economic, infrastructură, energie, agricultură, mediu, dar și educație, justiție, cultură.

3. Să folosească experiența profesională și portofoliul relațional al membrilor și partenerilor săi pentru interesul dezvoltării României și a celorlalte țări din regiune. Foști membri ai unui Guvern cu rezultate concrete în domeniul economic și social (apreciate unanim), aceștia reprezintă o resursă umană care nu trebuie ignorată sau irosită. De altfel, în documentele constitutive ale BSRP se regăsește intenția membrilor fondatori de a coopta și alte personalități ca membri de onoare, membri activi sau parteneri colaboratori.
Azi putem anunța deja că fostul Prim-Ministru al Georgiei - Irakli Garibashvili - a acceptat să se alăture Boardului ca Membru de Onoare. Invitații au fost adresate altor foști sau actuali oameni politici, oameni de știință sau membri ai societății civile din țările din regiune, din Europa și din SUA.

4. Să elaboreze și să pună la dispoziția instituțiilor publice și private, opiniei publice naționale și internaționale puncte de vedere, analize și strategii competente și eficiente privind dezvoltarea proiectelor și parteneriatelor între țările din Regiunea Mării Negre, a Orientului Apropiat și a Balcanilor.

CE NU ARE BSRP CA OBIECTIVE DE ACȚIUNE

1. Nu se va implica în disputele de politică internă. Acestea trebuie să rămână un obiect de activitate strict al partidelor politice.

2. Nu va promova partizanatul și sectarismul politic sau ideologic. Pentru reușita marilor proiecte regionale este absolut necesară atât colaborarea transpartinică pe termen mediu și lung, cât și folosirea tuturor resurselor intelectuale de înalt nivel disponibile.

3. Nu va finanța campanii politice.

4. Nu va promova și nici nu va sprijini interese private aflate în contradicție cu interesul public din România și din celelalte state din regiune.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel