Supraimpozitare pe clădirile neîntreţinute. Cine trebuie să plătească

Aproape 2000 de proprietari de clădiri vor fi obligați să plătească impozite mult mai mari pentru clădirile neîntreținute.

Peste 1.700 de proprietari de clădiri din Timişoara vor fi supraimpozitaţi cu până la 500% în acest an de Primărie pentru că nu şi-au întreţinut corespunzător faţadele clădirilor, deşi au fost atenţionaţi de peste cinci ani în acest sens, iar numărul lor este în creştere.

"Ştiu că am deranjat foarte mulţi proprietari. 1.714 proprietari, iar aceştia au familii, care sunt puşi la supraimpozitare. Este o măsură impopulară, dar nu pot fi populist. Vreo cinci mii de cetăţeni ai Timişoarei sunt supăraţi pe mine, deşi nu au motive, pentru că de ani de zile i-am tot rugat să-şi repare clădirile. Am spus şi mai insistent acest lucru, după ce am câştigat titlul de Capitală culturală europeană, dar şi înainte, că nu vrem să vă amendăm, nu vrem să vă punem la supraimpozitare, dar avem nevoie de un oraş frumos. Fiind proprietate privată, primăria nu poate face nimic altceva decât să treacă la măsuri punitive, după trecerea etapei de vorbă bună", a declarat marţi, presei, primarul Nicolae Robu.

Supraimpozitarea este de până la şase ori mai mare decât impozitul normal, iar dacă proprietarii nu o achită, primăria le va scoate la executare silită proprietăţile, pe baze legale, consilierii locali votând deja lista acestora. Nicolae Robu a subliniat de mai multe ori că măsura este luată şi pentru ca cetăţenii să nu cadă victime ale unor accidente provocate de dezlipiri ale tencuielilor, majoritatea acestor imobile aflându-se în centrul istoric şi în cartierele cu un bogat patrimoniu arhitectural, care trebuie să arate ireproşabil până în anul 2021, când Timişoara va deţine titlul de Capitală Europeană a Culturii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel